Всеобхватна защита с Trend Micro Titanium 2012 - от социалните мрежи до фалшивите антивируси

Категория: Софтуер , Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер , Network Security
Светлин Светлинов
сряда, 31 Август 2011 9:00ч

Всеобхватна защита с Trend Micro Titanium 2012 - от социалните мрежи до фалшивите антивируси

Компанията Trend Micro представи портфолио с нови решения за защита от киберзаплахи, които обхващат всички аспекти на използването на интернет днес - Trend Micro Titanium 2012.

Новата версия решения за сигурност предлага комплексна защита от съвременните интернет заплахи, като осигурява безопасност на всички дейности в мрежата – качване на семейни снимки, финансови операции, онлайн пазаруване, общуване в социални мрежи от смартфон, таблет, лаптоп или от настолния компютър, и т.н.

В решението Titanium 2012 са налични следните функции за откриване на заплахи и защита:

• Безопасност на общуването в социалните мрежи – автоматично се сканира вашата страница, за да се открият визуално зловредните линкове например във Facebook или Twitter.
• Отстраняване на фалшивите антивирусни предложения – открива и унищожава програми, които се представят за антивирусен софтуер (Fake AV), усилива защитата от зловредни кодове и ефективно се справя с вируси.
• Превaнтивна защита от ботнети - открива известни и неизвестни ботнети, а също и други заплахи в мрежата.
• Портативна защита от вируси – осигурява по-бърза защита, тъй като сканирането са провежда в реално време. Ако се открие заразен файл, се използва методът на резервно копие и възстановяване.
• Решение с технология за опаковане - нов метод на сканиране, който позволява откриването на зловреден софтуер, кодиран с помощта на технология за опаковане.

Titanium 2012 прилага механизъм за следене на поведението, за да изпрати съобщение, ако опакован файл бъде разопакован, а после сканира неразопакования файл, като използва неговата сигнатура. Тази функция поддържа режим на сканиране в реално време.

Trend Micro осигурява допълнителна защита, като включва в пакета Titanium Maximum Security няколко допълнителни продукта. Приложението Trend Micro Mobile Security Personal Edition е предназначено за мобилни устройства, смартфони и таблети, а също съдържа специални инструменти за устройства, работещи на операционната система Android. Приложението Trend Micro SafeSync е предназначено за синхронизация и резервно копиране на файлове и папки.

Освен това Titanium 2012 включва усъвършенствани средства за родителски контрол и следене на поведението на деца в мрежата, а също и за откриване и отстраняване на руткити. Вградените оформления на екрана позволяват на потребителите да променят външния вид на програмата. Titanium 2012 е базирано на инфраструктурата Smart Protection Network. Самата тя предоставя нелоша защита от заплахи.

Тъй като това е облачна инфраструктура, Titanium 2012 исползва два пъти по-малко дисково пространство и памет в сравнение с други продукти за мрежова защита. При това програмата мигновено реагира на заплахите и ги прдотвратява, като не ги допуска до данните на потребителите.

Titanium 2012 се предлага в три варианта, като всеки от тях е моделиран според индивидуалните нужди или тези на цялото семейството.


Етикети: информационна сигурност , антивирусна защита , антивирусна програма , антивирусен софтуер , защита на информацията , Trend Micro , защита , защита на данни , компютърна защита , мобилна защита , Trend Micro Titanium 2012 , fake AV

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени