VМware: По-удобно е да местим приложенията, а не данните

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Виртуализация , Бизнес Приложения , Събития
it FORUM , Александър Главчев
понеделник, 12 Юли 2010 14:00ч

VМware: По-удобно е да местим приложенията, а не данните
Пол Мариц
В момента се достига точката, при която все по-често ще се случва да се трансферират софтуерните инструменти за управление, а не самите данни. Този вариант е по-удачен и е обратен на традиционното мислене, което разглежда софтуерните приложения като статични и че информацията трябва да бъде доставяна до тях. Това сподели главният изпълнителен директор на VMware Пол Мариц пред студенти и ИТ специалисти в аулата на Софийския университет. По време на 40-минутното си изложение Мариц говори за промяната в отношението към хардуера и приложенията - един процес, започнал с навлизането на виртуализацията. По неговите думи в момента най-важният наблюдаван проблем е свързан с експлозивно нарастващите обеми от данни, които трябва да бъдат обработвани и клауд компютингът е част от неговото решение.

Говорейки за различните видове „облаци” и свързаните с тях тенденции, Мариц разграничи два подхода при съхранението на информацията и съответно достъпа до нея. Според интернет компании, като Google в центъра трябва да стои „облакът”, а потребителите да достъпват необходимите им ресурси дистанционно, докато според Apple всичко трябва да се върти около устройството и да не се зависи прекалено много от свързаността.

Преди лекцията Пол Мариц се срещна със зам. ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и с представители от Факултета по математика и информатика. През 2009-а в този факултет бе интегриран курс на VMware „Въведение във виртуализацията” – свободноизбираема дисциплина от магистърските програми, изготвена от старши инженери от софийския офис на VMware.

Освен това Мариц се срещна и с местния мениджмънт на компанията, за да обсъди постигнатото и дейността на развойния център в България, който е нейният втори по големина в цял свят.
Пол Мариц се присъединява към VMware през юли 2008 г. като президент и главен изпълнителен директор на компания. Преди това той е председател на Cloud Infrastructure и Services Division в EMC, след придобиването на основаната от него компанията Pi. Мариц работи 14 години в Microsoft, където е член на Изпълнителния комитет, който управлява цялата компания.

Етикети: виртуализация , VМware , ИТ специалисти , софтуерни приложения , клауд компютинг

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени