Ще купи ли Google Tweeter

Категория: Мнение
Saga Technology
сряда, 15 Юни 2016 13:37ч

Ще купи ли Google Tweeter

 След обявяването на сделката за покупка на LinkedIn от Microsoft, Питър Гарнри, ръководител „Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank размишлява върху възможността Google да купи Twitter преди края на годината:


„Сделката за купуването на LinkedIn от Microsoft очевидно повдига въпроса дали предстоят още придобивания в технологичния сектор. Можем да видим при активността на предварителната сесия, че акциите на Twitter се покачват почти с 5% и това доста изкушава да заключим, че Twitter ще има същата съдба като LinkedIn. Трудно е в дългосрочен план да се види реално Twitter като самостоятелна компания. Те са уязвими към доминацията на Facebook, който има повече от 1,4 милиарда потребители, докато Twitter все още изостава значително по-надолу с около 350 милиона потребители. Ние знаем, че Twitter има трудности да увеличи потребителите си – годишното ниво на растеж в момента е близко до нулата.


Но, както споделих няколко пъти, и причината, поради която ние заехме дълга позиция при Twitter, е, че през последните 4 или 5 тримесечия Twitter действително успя да повиши значително своята рентабилност на паричния поток. Ако погледнете, освен всички счетоводни приходи, на база паричен поток, Twitter се подобрява бързо и смятам, че те имат много различни начини да монетаризират мрежите си дори още повече. Въпросът е кой може да купи Twitter в този момент? Една от тези компании, която среща реално затруднение да се позиционира силно в сферата на социалните медии, е Google. Google опита с Google+ да се конкурира с Facebook – и се провали напълно – и мисля, че Twitter може да бъде добра покупка за Google и добра платформа-мрежа, която наистина да се разшири. Ние продължаваме да имаме дълги позиции в Twitter и в момента залагаме повече, че това ще бъде придобиването преди края на годината. Смятам, че съотношението риск/печалба е доста привлекателно при акциите на Twitter.“Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени