Серия Ricoh SP 150 – печатът никога не е бил толкова стилен, а мултифункционалността толкова компактна

Категория: Хардуер , Принтери , лазерни принтери , Мултифункционални
Saga Technology
петък, 1 Юли 2016 17:17ч

Серия Ricoh SP 150 – печатът никога не е бил толкова стилен, а мултифункционалността толкова компактна

  Отделянето на място за технологичен кът вече е задължително във всеки дом. И би било хубаво това място да не е голямо, и още по-хубаво – ако изглежда добре. А как биха се почувствали вашите клиенти в уютния ви малък офис, когато за секунди получат печатните си материали, гледайки учудено уникалния дизайн на вашето мултифункционално устройство. Новата серия SP 150 на японската компания Ricoh прави възможно задоволяването и на най-претенциозните изисквания на домашните потребители, както и на потребителите от малкия и средния бизнес.

Новите устройства на Ricoh са създадени с мисъл за бързина, качество, компактност, лесна работа и обслужване, както и за радващ окото дизайн. Компанията е вложила много усет за детайла в допълнение към авангардните технологии.

Серията съдържа два модела лазерни принтери и два модела мултифункционални устройства, като всички се отличават с уникалност както по отношение на външния си вид, така и с лесното си инсталиране и ползване. Освен това по качество и скорост те не отстъпват на големите и мощни устройства.

Ricoh SP 150: лесен за инсталиране и използване

 

Този начален модел в серията всъщност е един много добре въоръжен черно-бял лазерен принтер, готов да задоволи и най-капризния домашен потребител, както и нуждите на натоварен малък или среден бизнес. Той е интелигентен и стилен, както и бърз – печата 22 страници в минута. Както и другите модели, Ricoh SP 150 е снабден с виртуален команден панел (Virtual Operation Panel), който позволява от вашия компютър, таблет или смартфон интуитивно да управлявате всяко действие, независимо дали използвате операционна система Windows или Mac.

Можете също да получите и нещо, което досега не бе познато в света на печата – да снабдите устройството си с уникален външен вид, като изберете някои от страхотните дизайни, разположени отгоре на всеки модел. Така вашите клиенти ще виждат, че сте уникални дори в детайлите, а вашите служители ще се чувстват по-вдъхновени и специални.

Размерите на Ricoh SP 150 са 350 x 265 x 106 милиметра (Ш x Д x В), което е почти размерът на лист хартия A4. В чекмеджето за хартия можете да съберете 50 листа. А теглото от 6,5 кг не би затруднило и най-нежната секретарка, ако се наложи преместване.

Презареждането на този принтер, както и на останалите устройства в серията, е поредното улеснение за всеки потребител. Новата всичко-в-едно тонер касета се поставя с един клик. Тя е интегрирано решение, с което наведнъж сменяте всички критични части – няма отделен барабан или тонер – нищо, което да ви забави, ако спешно трябва да довършите печата на някой документ.

Ricoh SP 150w: най-малкият настолен принтер с Wi-Fi

Това устройство има същите характеристики като разгледания горе модел (да припомним 22 страници в минута, интуитивно инсталиране и управление, лесно презареждане и уникални дизайни), но е допълнено с възможност за безжична връзка по стандарти Wi-Fi 802.11 b/g/n. Това ще ви позволи да печатате направо от мобилното си устройство, без кабел. За този принтер обаче ще трябва да почакате до август, когато той ще бъде наличен.

И двата лазерни принтера (както и МФУ моделите) имат USB 2.0 порт и поддържат режима Graphical Device Interface (GDI). Подробният списък от поддържани операционни системи включва Windows XP, Vista, Win7, Win8, Windows Server 2003/2008/2012, Mac OS 10.5-10.10 и Linux. Моделите SP 150 могат да се похвалят също и със зеления сертификат за енергийна ефективност Energy Star 2.0.

Ricoh SP 150SU: най-малкото 3-в-1 настолно МФУ

 

Новото мултифункционално устройство на японския производител е малко по-голямо от принтерите, но все още се доближава до размера на лист хартия A4 или по-точно мерките му са 350 х 275 х 137 мм (Ш х Д х В). То е и с един килограм по-тежко, но все още с финото тегло от 7, 5 килограма. По скорост на печат естествено не отстъпва и има същите 22 страници на минута, като всички устройства в серията. Но то може и да копира, като размножава един документ със забележителните до 99 копия в минута (при 600 х 600 резолюция), като резолюцията може да се настрои и до 1200 х 1200 точки на инч.

Скенерът позволява черно-бяло и цветно сканиране със стандартна резолюция от 1200 точки на инч. Резолюцията по подразбиране е 300 dpi, което гарантира високото качество на сканираните изображения. Изходните формати включват всички популярни възможности: JPEG, TIFF или PDF.

Ricoh SP 150SUw: най-малкото 3-в-1 настолно МФУ с Wi-Fi

Както става ясно от заглавието, този най-малък представител на мултифункционалните устройства на пазара освен всичко, което може и предишният модел, позволява и дистанционно управление на всички функции от мобилно устройство чрез безжична връзка по стандартите Wi-Fi 802.11 b/g/n. Очаква се този модел да се почви през август.

Що се отнася до другите характеристики, те са аналогични на предишните модели – скорост 22 страници в минута, чекмедже за 50 листа (препоръчвани формати за печат A4, A5, A6, B5), като хартията може да бъде с тежест в диапазона 60 - 105 g/m².

Може да се каже, че всички модели идват с важни иновации във всеки детайл – на пръв поглед те може би не са големи, но събрани заедно създават впечатление за едни почти съвършени продукти.

Обобщени характеристики на серията SP 150:

• 22 страници в минута
• Интуитивно инсталиране и управление
• Красив дизайн с възможност за избор
• Бърза и тиха работа
• Компактна конструкция
• Виртуален команден панел
• Wi-Fi модели
• 2 години гаранция

Лазерните принтери и мултифункционалните устройства на Ricoh може да намерите от дистрибутора им за България, фирма Вали Компютърс (http://www.vali.bg).


Етикети: принтер , принтери , мултифункционално устройство , скенер , копир , лазерни принтери , МФУ , настолен принтер , Wi-Fi принтер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени