Проучване на Intel очертава профила на българския геймър

Категория: Хардуер , Софтуер , Игри
Saga Technology
вторник, 9 Юни 2015 22:59ч

Проучване на Intel очертава профила на българския геймър

• 71, 9% от българските геймъри са на възраст между 18-23 години
• Повече от половината от тях играят игри в продължение на над 10 години
• Една трета от геймърите прекарват над 5 часа на ден в игри. Най-често играят както през деня, така и през нощта, като 48,7% посочват, че играят без значение от частта от денонощието
• 74, 8% предпочитат да играят Role Playing Games (RPG)
• 40,7% играят на 2-в-1 устройства или лаптопи

Българските геймъри искат повече мощност и енергийна ефективност за своите устройства. Това показват резултатите от проучването „Профилът на българския геймър“, проведено от Intel в България сред 302 пълнолетни геймъри. Проучването беше поръчано от Intel и проведено от социологическа агенция ESTAT по-рано тази пролет.

Българските геймъри са млади, позитивни и общителни. Много от тях срещат нови приятели, докато играят, някои искат да превърнат гейминга в професия, а повече от половината споделят, че хобито им среща разбиране от техните семейства и приятели. Те са добре образовани. Работят в сферата на телекомуникациите, хотелиерството, търговията, строителството и др.

Най-високият процент от българските геймъри 71, 9% са на възраст между 18 и 23 години. Близо 60% от българските геймъри казват, че играят от повече от 10 години. Почти половината от геймърите (49%) обичат да играят както през деня, така и през нощта. Но 38% от участниците в проучването предпочитат да играят през нощта. Според проучването, мнозинството от българските геймъри са мъже 88, 4%, докато жените са 11, 6%. 31, 5% от геймърите прекарват над 5 часа на ден в игри.

74 ,8% от българските геймъри казват, че предпочитат ролеви игри Role Playing Games (RPG) а 17,9% харесват да играят стратегически игри. Любимите им игри са:
31,1% Dragon Age
20, 5% Assassins Creed
18, 2% League of Legends

Една трета от геймърите се придържат само към една игра, но мнозинството от анкетираните – 41, 1% играят две различни игри.

Новите технологии на Intel в сферата на игрите излизат непрекъснато на пазара и геймърите имат много опции да избират между PC-та, 2 в 1 устройства, таблети и лаптопи. Всички тези устройства могат да предоставят увлекателно игрово изживяване.

Проучването показва, че повечето от българските геймъри предпочитат да играят на РС. Интересна тенденция е, че дългогодишните геймъри – тези които играят от над 10 години, предпочитат да играят или на РС, или на лаптоп (2 в 1 устройство). 64, 3% от геймърите, които предпочитат да играят на PC са геймъри от над 10 години. В същото време 52, 8% от геймърите, които предпочитат 2 в 1 устройства (лаптоп) за игри, също са геймъри от над 10 години.

PC-то се преоткрива и продължава да бъде важно за потребителите, особено в области като гейминга. Intel не се е отказала от PC-то, точно напротив – Intel работи усилено да направи РС-то дори още по-мощно и енергийно-ефективно. Ако не можете да си позволите нова машина – никога не е късно за ъпгрейд и подобрение.

Българските геймъри проявяват голям интерес към новите технологии и 57, 9% от тях биха искали да обновят своята гейминг машина всяка година. Тенденция, очертана от проучването „Профилът на българския геймър“ е, че въпреки че геймърите в България не подменят или ъпгрейдват своята гейм машина много често:
- 24, 2% подменят или ъпгрейдват своята гейм машина на всеки 2 години
- 23, 2% подменят или ъпгрейдват своята гейм машина по-рядко от 4 години
- 22, 2% подменят или ъпгрейдват своята гейм машина на всеки 3 години

Има положителна тенденция, че българските геймъри ясно разбират ползите от редовното обновяване на техниката и биха искали да подменят или ъпгрейдват игровото си устройство по-често:
- 57, 9% споделят, че те биха искали да подменят/ъпгрейдват своята гейм машина всяка година.
- 24, 8% коментират, че искат на подменят/ъпгрейдват своята гейм машина на всеки 2 години.

Има няколко причини защо геймърите би трябвало да вземат предвид редовното обновяване на своя компютър:
• Новите компютри са три пъти по-бързи, отколкото тези отпреди 4 години;
• PCтата днес са много по-лесни за използване, като предлагат възможности и увеличена производителност за нови изживявания;
• По-ниско потребление на енергия с до 20% спрямо стар РС от преди 4 години;
• Скоростта на обработка до 30%, което прави ежедневните задачи по-бързи;
• Днес, компютрите стартират само за секунди. Един 4годишен стар РС може да направи това за повече от минута.;
• PCтата имат USB 3.0 outputs, които могат да прехвърлят 500 снимки за 23 секунди.На един стар компютър, използващ USB 2.0, това ще отнеме почти минута
• Настоящите PC-та са по-леки с до 1 килограм, в сравнение с тези отпреди 4 години;
• Intel-базираните 2 в 1 устройства са подходящи за мейнстрийм гейминг и предоставят уникално тъч скрийн изживяване.

Технологични препоръки
Днес Законът на Мур позволява на индустрията да използва изключително по-малки и по-мощни чипове в своите машини. А иновациите продължават. Скоро клиентите на Intel ще имат възможността да видят устройства, които поддържат 3D камера с технологията Intel RealSense. Иновациите генерират широка гама от PC продукти – по-малки, по-мощни и по-леки. Чрез ултрабуците, 2 в 1 устройствата и десктопите, Intel предоставя модели, които отговарят на нуждите, желанията и вкусовете на всеки един потребител.

Това, което е типично за геймърите е, че те непрекъснато търсят мощно и завладяващо гейминг изживяване. За да получат този резултат, с бързото развитие на технологиите на Intel, геймърите не е нужно непременно да търсят Extreme edition CPU, тъй като Intel Core i5-базираните PCта, могат лесно да задоволят нуждите на геймърите за мощност и енергийна ефективност и в същото време да им предостави изживяването, което искат. 5-тото поколение процесори Intel Core i5 създават възможности за нови иновации като технологията Intel RealSense technology- предоставяща функции като контрол посредством жестове, 3D улавяне и редактиране, и иновативни фото и видео способности за вашето устройство. Насладете се на зашеметяващи визуални ефекти, вградена защита и автоматично засилване на скоростта, когато имате нужда с Intel Turbo Boost Technology 2.0.

За геймърите, които обичат да играят любимите си игри, докато са в движение, Intel препоръчва да разгледат базираните на Intel 2 в 1 устройства. С 2 в 1 устройствата, базирани на Intel, потребителите няма нужда избират, просто защото получават най-доброто от двата свята с изключително тънък лаптоп и изключително бърз таблет. Могат лесно да сменят за секунда напред и назад от продуктивните задачи към увлекателно забавление. На българския пазар има разнообразие от базирани на Intel 2 в 1 устройства от различни производители, които могат да предоставят на геймърите качествено време за игри. Някои от тях са: HP Pavilion X360, Lenovo Yoga 3 Pro, TOSHIBA SATELLITE CLICK 2 PRO P30W-B-102, Asus Transformer Book T300FA-FE004H и други.Етикети: Intel

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени