Новите технологии в традиционните ERP системи

Категория: Бизнес Приложения , ERP , CRM , SCM
it FORUM
петък, 7 Февруари 2014 12:04ч

Новите технологии в традиционните ERP системи

Последното развитие на Enterprise Resource Planning (ERP) пазарaе доминирано от две основни тенденции. Първата тенденция е, че на традиционните доставчици на подобни системи вече ги правят по-лесни за поддръжка. Втората тенденция е появата на един сегмент от нови доставчици и решения, използващи последните технологии, за да оспорят традиционните ERP и понякога дори се опитват да ги преоткриват (повече или по-малко успешно). И двете тенденции изведоха до известна степен ERP системите по-близко до клиента, направи ги по-достъпни, но всичко това за сметка на някой нови предизвикателства.


Като например интеграцията между ERP системите и другите софтуерни решения. В зависимост от тяхната пазарна стратегия и бюджет за проучвания и развитие, доставчиците използват безброй различни подходи да се адаптират към променящата се нужда на своите клиенти и появата на нови технологии. Много ERP системи в употреба днес са създадени преди десетки години. Докато повечето от тях са подобрени или преработени, за да се възползват от най-новите програмни технологии, логиката им не е в крак с промените в ERP пазара.


Един от най-големите промени в него е, че производството и услугите се движат към един продукт ориентиран към клиентски-ориентирана подход. Този нов подход изисква не само функционалността на взаимоотношенията с клиенти, които повечето ERP продавачи предоставят или като част от ERP или чрез интеграция, но също така и система за обмен на данни и управление, която обхваща целия жизнен цикъл на взаимодействия на компанията със своите клиенти, партньори и служители.


За много компании в промишлеността и сектори като производство, услуги или логистика, ERP остава решение-гръбнак, което може да постигне пълният си потенциал само чрез интеграция с други софтуерни решения, като например управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), управление на жизнения цикъл (PLM), управление на активите на предпричтието (EAM), управление на човешкия капитал (HCM), или управление на веригата за доставки (SCM).


Новите технологии за планиране и предоставяне на модели (като Cloud Computing), правят досегашните ERP продукти по-достъпни. Нови ERP решения пък се създават от нулата пак благодарение на облака. Този модел на доставака на софтуер намалява. Цялата статия можете да намерите тук


Етикети: ERP , CRM , SCM , HR , PLM , клауд компютинг

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени