Най-мощните смартфони на пазара

Категория: Хардуер , Смартфони
Благой Благоев
вторник, 26 Ноември 2013 9:50ч

Най-мощните смартфони на пазара

Ако търсите производителен смартфон, тук сме направили селекция за шестте най-мощни устройства, появили се през 2013 година.

1. iPhone 5s
За лидер в производителността може да се смята iPhone 5s, въпреки че има едва двуядрен процесор. Первото място на iPhone 5s се полага по няколко причини. Първата е, разбира се, 64-битовия процесор, какъвто конкурентите ще имат едва през следващата година. На второ място е операционната система iOS, която позволява на смартфона да показва завидна производителност и голямо бързодействие, до което Android смартфоните имат да дорастват.

 

2. LG G2/Nexus 5
Смартфоните LG Nexus 5 и LG G2 са подобни. Те са изградени на една основа, имат идентичен хардуер, но единият е еталонен апарат на Google, а вторият — флагманският смартфон на LG. LG G2 е базиран на чипсета Qualcomm Snapdragon 800, който включва в себе си четири процесорни ядра Krait 400, работещи на тактова честота 2,26 GHz, графичния чип Adreno 330 с честота 450 MHz и 2 GB оперативнa памeт (800 MHz). Много смартфони използват тази платформа, но резултатите от тестовете са най-големи именно при LG G2. 

 

3. Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3 се появи тази есен и не ни разочарова. Той показа висока произвидителност и изпревари по-малкия Galaxy S4. Официално в продажба влязоха две версии на Galaxy Note 3 на две различни платформи: Snapdragon 800 и Exynos 5420. В тестовете осемядреният Exynos 5420 превъзхожда макар и малко по всички показатели Snapdragon 800. Друго предимство на Galaxy Note 3 над конкурентите е вградената оперативна памет от 3 GB, която позволява на големия телефон да работи по-бързо от другите.

 

4. Sony Xperia Z1
На пръв поглед гигантският смартфон Sony Xperia Z1 има същата производителност като на други модели със Snapdragon 800. Но при по-задълбочен анализ се вижда, че в чипа са влезли по-нови компоненти в сравнение с другите флагмани. Например в Xperia Z1 е вграден графичен ускорител Adreno 330 вместо Adreno 320. Същото се отнася и за процесора Krait 400 – в други версии на чипа Snapdragon 800 той е заменен с Krait 300.

 

5. Xiaomi Mi-3
Сред многото известни имена на производители Xiaomi Mi-3 по нищо не им отстъпва. Апаратът е на върха на много класации поради изключителните си технически характеристики, цената за които е доста атрактивна. Отново се сблъскваме с чипа Qualcomm Snapdragon 800, но тъй като компанията Xiaomi не товари операционната система Android със свои надстройки, смартфонът Xiaomi Mi-3 показва по-висока производителност от конкурентите на същата платформа.

 

6. Nokia Lumia 1520
Това е най-мощният телефон под управлението на операционната система Windows Phone. Nokia Lumia 1520 е модел с четириядрения чип Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,2 GHz и графикa Adreno 330. Смартфонът е оборудван и с цели 2 гигабайта оперативна памет, като се има предвид, че нито един модел Lumia по-рано не получваше и един.

 


Етикети: смартфони , iPhone 5S , Nokia Lumia 1520 , LG G2 , мощни смартфони , Galaxy Note 3 , Xperia Z1 , Xiaomi Mi-3

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени