Коника Минолта: Фирмите нямат реална представа за разходите си за печат

Категория: Принтери , Outsourcing , ИТ политика , Събития
it FORUM , Александър Главчев
понеделник, 26 Юли 2010 15:03ч

Коника Минолта: Фирмите нямат реална представа за разходите си за печат

Коника Минолта представи концепцията „Оптимизирани услуги за печат” (Optimized print services - OPS). По думите на президента на компанията за европейския регион Хидеки Окамура тя има потенциала да осигури на организациите намаляване с почти една трета на разходите за печат чрез аутсорсване на тези дейности. Оптимизираните услуги за печат представляват набор от консултации, внедряване на хардуерни и софтуерни решения и разработване на стратегии, които да подобрят документопотока. Според Елена Дречева, регионален мениджър на Коника Минолта България, едно от големите предимства на програмата е това, че от клиента не се изисква първоначална инвестиция. Тя показа реалните разходи за печат, които правят компаниите, повечето от които не разполагат с такава информация. Причината за това според Дречева е, че досега организациите или просто не са се замисляли, или са нямали възможност да направят необходимия мониторинг.


 


„Компаниите все повече осъзнават нуждата от комплексни решения, които им позволяват да оптимизират своите офис разходи – сподели още Окамура. – Фактът, че в Европа бе постигнат по-висок пазарен дял от другите офиси на Коника Минолта в Токио и САЩ, показва, че тукашните компании са изключително добре запознати с възможностите и предимствата, които получават от оптимизираните услуги за производство и печат.” Местното представителство на японския производител функционира вече 5 години. За изминалата 2009-а то отчита 34% пазарен дял при цветните многофункционални А3 устройства и 26 на сто при черно-белите. За първото тримесечие на 2010-а цифрите са съответно 45 и 28%, осигуряващи лидерски позиции за Коника Минолта в страната. (Данните са на швейцарска агенция Инфосорс. Според нея за миналата година обемът на пазара е намалял с 40%.) По думите на Дречева тукашното представителство е фокусирано основно върху бизнес технологии, като софтуер за отчетност и управление на работните потоци и процесите при производствения печат, както и аутсорсинг на печатните дейности в средни и големи предприятия. „Стремим се да предлагаме не просто офис решения за компаниите, а индивидуален подход, в съчетание с професионална експертиза – обясни Дречева. – Това определено помага на компаниите да получат точно тази услуга, която отговаря на тяхната нужда и потребност да оптимизират оперативния разход и повишат качеството и количеството на работата.“


Освен решенията, насочени към бизнес средата, формиращи 65% от бизнеса на компанията, Коника Минолта произвежда медицинско оборудване (9% от бизнеса й), опто-фото продукти (17%) и измервателни уреди на цвят, 3D форми и т.н. (9%).


Етикети: Коника Минолта , Оптимизирани услуги за печат , офис разходи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени