Издухай жегата с охладителите на Arctic

Категория: Хардуер
Saga Technology
вторник, 17 Май 2016 10:17ч

Издухай жегата с охладителите на Arctic

Компютрите стават все по-горещи, а в един едва няколкосантиметров силициев чип са побрани милиони транзистори, които отдават топлина като страничен ефект от своята работа. Нещата стават още по-сериозни с многоядрените процесори и компютърните конфигурации се нуждаят от надеждно охлаждане, което да осигури нормална работа дори и в най-големите жеги. На помощ идват охладителите на швейцарската компания Arctic, които се славят със своето качество и бързо спечелиха сърцата на компютърните ентусиасти в Европа, Америка и Азия.

Arctic Freezer i11

 

Това е компактен, но мощен процесорен охладител, създаден на основата на успешния модел Acrtic Freezer 7 Pro, предназначен за моделите на Intel. При изработката му е използван задълбочен анализ на движението на флуидите за да се постигне максимална ефективност на топлоотдаване, като същевременно се постигне минимално ниво на шумоотдаване. Тишината на работа се гарантира от PWM контролът на оборотите на вентилатора, чрез който е възможно той да се върти с много ниска скорост в случаите, когато процесорът не изпълнява интензивни задачи. Гумени подложки при винтчетата чрез които се закрепва вентилаторът към охладителя елиминират всякакви вибрации и звук причинен от тях.

Компактната му форма гарантира, че ще можете да го монтирате във всякаква позиция, независимо от причудливите хрумвания на дизайнерите на кутията, която имате. А това, че е компактен допринася за успеха на начинанието. Който е сглобявал компютър вероятно се е сблъсквал с последиците от казуса охладителя да не се побира в кутията. Нещо повече – вентилаторът може да се монтира от правилната страна, така че да се улови потока от външния охладител на кутията. Здравите закрепващи пластини ще ви гарантират, че веднъж поставен, охладителят няма да се клати или да падне, дори и да пренасяте компютъра си по родните улици. Това ви дава спокойствието да включите компютъра веднага след транспорт и да сте сигурни, че охладителят няма да ви предаде.

Accelero Hybrid III-140


В случай, че ви е нужно водно охлаждане, то не пропускайте да се запознаете с моделът Accelero Hybrid III-140, който предлага забележителна охладителна производителност за графичният процесор, паметта и VRM. Той комбинира водно охлаждане за графичния процесор с 140 милиметров радиатор, подобрена задна пластина за намаляване на температурата на паметта, както и топлопроводяща VRM пластина за 80 милиметров вентилатор. Комбинирани заедно могат да поддържат стабилни под 46 градуса температурата на графичния процесор и под 42 градуса за VRM. Големият радиатор за паметта осигурява ефективно охлаждане на елементите с чипове памет запоени за платката на видеокартата, а водното охлаждане гарантира ниска температура и шум.

 

Топлината от графичният процесор се отвежда към задната част на компютъра чрез водна помпа, която е вградена в модулът, който се монтира на мястото някой от задните вентилатори на кутията. Специален вентилатор осигурява постоянно обдухване на радиатор, който отнема температурата на течността циркулираща между процесора и външният модул. Благодарение на специалните VMR топлопроводящи пластини, монтирането на модулите се извършва без нуждата от добавяне на специална паста и лепило, което позволява лесното демонтиране и поставяне на оригиналните вентилатори и радиатори. Това е особено полезно, ако желаете да продадете своя графичен адаптер, за да купите нов, но държите да запазите водното охлаждане, което да пренесете на новия модел.

Това е лесно, тъй като системата е универсална и може да се монтира на почти всеки графичен ускорител. Специален контролер и използването на допълнителни филтри гарантират гладка работа както на видеокарти от NVIDIA, така и на AMD. Чрез софтуер могат да се регулира скоростта на вентилатора, както и нивото на шум. Това прави системата подходяща както за хардкор овърклокерите, така и за хората, които искат да направят системата си ефективна и безшумна. Охладителите на производителя Arctic може да намерите от дистрибутора им за България, фирма Вали Компютърс (http://www.vali.bg).


Етикети: Vali Computers , процесорен охладител , Arctic , Arctic Freezer i11 , Accelero Hybrid III-140

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени