БТК официално закупи Мобиком

Категория: Интернет
понеделник, 10 Януари 2005 0:00ч

БТК официално стана собственик на 88 % от акциите на първия мобилен оператор в България. Телекомуникационната компания вече получи разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да прехвърли лиценза си за мобилен оператор върху новорегистрираното дружество. През миналата седмица телекомът изкупи дела на британската компания Cable&Wireless от Мобиком и увеличи участието си в дружеството с още 49% от акциите. БТК държеше 39% от акциите на оператора. Очаква се да изкупи окончателно и останалите 12% от Мобиком, които са все още собственост на държавното дружество “Радиоелектронни системи”.
Сделката е одобрена от двата регулатора - Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на конкуренцията.
Пазарният дял на Мобиком се оценява на 2.3 % в края на 2003 година, по данни на КРС. Абонатите са около 100 000, но тенденцията за отлив е видима през последните три години главно заради технологията NMT, с която работи.
“БТК ще предостави на всички абонати на Мобиком възможността да продължат да ползват мрежата при непроменени условия”, съобщи изпълнителният директор на компанията Уилям Рейнолдс при обявяването на сделката.
Етикети: БТК , технология , радио , Wireless , Мобиком , телеком , мобилен оператор , ГИС , КРС , България , ИТ , C , Мрежата , чат , защита , комисия , ГИС , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени