Автомобилите Honda – с нова гласова навигационна система

Категория: Интернет
четвъртък, 10 Януари 2002 0:00ч

Новите модели Honda Accords, очаквани през 2003, ще бъдат първите автомобили, снабдени с технологията за гласово разпознаване, залегнала от своя страна в основата на характеризираната като революционна навигационна система Touch by Voice. Благодарение на нейните възможности, твърдят от IBM, водачите ще могат да се информират за посоката и да получават гласови отговори, ползвайки наличната и днес автомобилна аудиосистема. Речевата технология ще позволява на шофьорите лесно и ефективно да достигат до своите дестинации, без при това да им се налага да се консултират с карти или да спират, за да питат минаващите накъде трябва да продължат, поясняват от Синия гигант.
Новият Accord, който освен всичко друго ще се радва и на изцяло актуализиран дизайн, ще включва навигационната система Touch by Voice, базирана на разработената от IBM технология Embedded ViaVoice и на софтуер, изпълнен съвместно от IBM и Honda R&D. Речевата система разполага с речник от приблизително 150 команди на английски език и е способна да разпознава разнообразни акценти, допълват от IBM.
За да получи необходимата му информация, шофьорът използва така наречения talk бутон, който се намира на волана. Системата може да изпълнява команди от типа на “намери най-близката бензиностанция”, “намери най-близкия ATM” или дори “намери най-близкия италиански ресторант”. В същото време, по думите на представители на IBM, Touch by Voice разполага и с функционалност за дефиниране на маршрути към и от всеки точно зададен адрес или място.
Етикети: IBM , софтуер , СЕК , технология , VIA , гласово разпознаване , ИТ , C , дарение , информация , R&D , аудио , разпознаване , навигационна система , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени