EverQuest:Shadows of Luclin

Категория: Интернет
събота, 10 Февруари 2001 0:00ч

Как бихте могли да задоволите 400 000 вманиачени играчи, които се борят настървено да търгуват, да убиват чудовища, да се женят и какво ли не още - и да вършат всичко това в електронния свят? Дали бихте дебаркирали на нов континент и бихте го населили с всякакви зверове, оцветени в малко по-различни разцветки и оттенъци, за да измъкнете по този начин по още тридесетина долара от клиент?
Не. Ще добавите цяла нова планета. Така поне направи компанията Sony Online в своята игра Shadows of Luclin.
По обем тази игра е съизмерима с Kunark, но я надминава значително по възможности и поле за действие. В нея ще си имате работа с цяла нова раса - Vah Shir - и с герой от нов тип - Beastlord. Има много други нововъведения - коне, които можете да яздите, магьосници, пазар, на който може да продавате, нови заклинания, съкровища, приключения и чудовища. При това всички модели на героите са много по-красиви.
Та това си е една изцяло нова планета от ЕverQuest! Една земя, в която добрите и лошите хора котки продължават да водят вечната си война; където вампирите преследват всички раси; свят, който гъмжи от вакуумни червеи, гъби демони и катерачи по скали. Тази игра не е нито втора версия, нито просто разширение на EverQuest, а основна нейна преработка.

Става дума за нещо съвършено ново
Когато посетихме офиса на Sony Online в Сан Диего, за да се запознаем с играта Shadows of Luclin, продуцентът Гордън Рин първо ни представи новите изображения на всички герои. Троловете (джуджета от скандинавската митология) сега имат по-заплашителен вид, варварите са по-тежки и неповратливи, а елфите са още по-стройни и гъвкави. Освен това всички елементи, чиято форма може да се променя от играещия, са изцяло преработени.
Luclin е спътник на планетата Norrath. За разлика от Луната обаче тя е покрита с тучна растителност и богат животински свят. “Спомнете си луната на Endor”, разказва Рин. Тук борбата се води за около 24 нови зони, макар че този брой може да бъде и надвишен. Зоните са големи, но не са от мащабите на известните на закоравелите геймъри Dreadlands на Kunark. Вместо ден и нощ на Luclin има две области - тъмна и осветена. Част от луната винаги е на тъмно, останалата е в мрак, а в малка част от нея винаги цари здрач. Помолихме Рин да опише по-подробно новите зони.
“Във всяка от двете зони (светлата и тъмната) има определени видове фауна - каза Рин. - Например в тъмната зона и в подземните райони има същества, които са приспособени за този вид среда - с големи очи (ако въобще имат очи), бледа кожа и т.н. Съществата от двете зони нямат кой знае колко отличителни белези. С изключение на това, че повечето интелигентни същества - т.е. “добрите” - живеят на тъмно, а лошите са на светло.”
А какво има в неутралната зона? “Неутралната зона, или “зоната на здрача”, както я наричаме ние, играе балансираща роля. Не че двете страни се неутрализират взаимно в нея, а по-скоро там те обединяват мощта си”, каза Рин.

Към Луната, Алис!
Момент - та нали науката казва, че между спътника и планетата, около която той се върти, има твърде много празно пространство? Как, по дяволите, хората биха могли да се доберат до Luclin, след като все още се бият със саби? Поогледайте се малко: виждате ли островърхите кули, с които е покрита планетата Norrath? Това са транспортните средства, за които питате. Все пак, за да ги ползвате, трябва да притежавате нещичко. Според Рин не е много трудно да си го набавите. Добрата новина е, че няма да ви се наложи да се возите в някаква си ракета, карана от джуджета, за да се доберете до Luclin. Но има и лоша новина - за да се пренесете на луната, ще трябва да почакате - горе-долу толкова, колкото в предишната версия чакате за кораб. Телепортацията се задейства от време на време, поради което ще трябва малко да подежурите, за да я “хванете”.
След като бъдете телепортирани, вие ще се озовете в Nexus - район в зоната на здрача. От тук може да тръгнете или към други зони на здрача, или към зони от светлата или тъмната област на Luclin. Те обаче не са подредени в една линия, както бе във Velious.
Ако с ваши приятели играете едни срещу други чрез сървър, ще останете учудени от това по какъв начин се налагат цивилизованите отношения между съперничещите си раси. Стражи. Безброй стражи. Същата полицейска държава, която помните от EverQuest. В Nexus също има стражи, които са готови да нападнат всеки, който се опита да завърже битка. Ето защо дори героите от най-високо ниво едва ли ще могат да се сбият и да останат живи, докато са в този район.

Игра на равни начала
Рин ни каза, че Shadows of Luclin е направена така, че в нея да се играе с герои от първо до шестдесето ниво. На практика обаче има още нива. “Добавили сме и алтернативни начини за напредване на вашия герой, които не са базирани на нивата. Те обаче могат да се ползват след петдесето ниво. Играещият може да използва точките за опит, които е събрал, за да продължи да напредва по алтернативен път.”
Това може да се приеме за начин опитният играч да усъвършенства уменията, които има, и да придобие нови, както и да прави нещо по-съществено, а не само да убива в името на убиването. Рин посочи някои примери: как Paladin подобрява уменията си да лекува с голи ръце, а Bard временно подобрява своя музикален талант.
Освен това от него научихме, че играчите от високо ниво могат да придобият умения и възможности, характерни за всеки конкретен клас. Съществуват общи (обикновено пасивни) възможности, които са открити за повечето класи. Например вие може да концентрирате опита си по посока, позволяваща намаляване времето за кастинг - най-вероятно на три допустими нива на увеличаване скоростта на кастинг, съответно с 3, 6 и 9 процента. Освен това играчите могат да увеличават някои от присъщите им качества, като сила и интелигентност.
Етикети: BEA , LAN , Sony , МОН , игра , СЕК , НАП , сървър , наука , търг , работа , ИТ , C , музика , Интел , червеи , геймъри , AST , ВАК , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени