Mitsubishi X80

Категория: Интернет
събота, 10 Февруари 2001 0:00ч

Проекторът Mitsubshi X80 не е със запомнящо се име, но има отлични възможности, а качеството на изображението му е великолепно. Но в края на краищата ние не успяхме да намерим за себе си разумно обяснение за неговата невероятно висока цена. Същите възможности и качества имат и по-евтините му конкуренти като PowerLite 810p Multimedia Projector на Epson.
Една от най-важните отличителни черти е, че в него е внедрена технологията ColorView на Mitsubishi. Тя дава възможност не само да настройвате нивото на червения, зеления и синия цвят, но и това на синьо-зеления (cyan), пурпурния (magenta) и жълтия цвят. Предназначението на шестосното управление е да подобри сходимостта на цветовете.
Този LCD проектор може да приема само аналогов сигнал и има удобен преходен съединител за монитор. Освен това той има два входа за стереоозвучаване - един за компютърното изображение, а другия за видео. Той е снабден с USB и серийна връзка за дистанционно управление на курсора на мишката. На дистанционното му управление има лазерна показалка и контролер за мишка. Mitsubishi X80 има и възможност за изобразяване на картина в картина, за да може да извеждате редом данни и видеоизображения.
Според производителя този монитор е с яркост 1500 лумена по ANSI, но при теста измерихме 1138 лумена, което е добро постижение. Коефициентът му на контрастност е 123:1, а постижението му при теста за отклонение на яркостта 1.1:1 - доста добри постижения в сравнение с останалите модели от групата. Не наблюдавахме очевидни дефекти, свързани с пикселите. Функцията за автоматична синхронизация се справи добре с размера, позиционирането и настройката по време на изображението. Mitsubshi X80 мащабира добре изображенията с по-висока и по-ниска разделителна способност.
За съжаление забелязахме някои недостатъци в качеството на изображението - например несходимост между червения и зеления цвят по лявата му граница. Чистотата на цветовете не бе много добра - сивите цветове варираха от тънък маслиненозелен оттенък до синьо. Този дефект обаче може да се настройва с помощта на технологията ColorView. Цветовете на лицата на видеоизображенията бяха леко постеризирани.
Една малка подробност: можете да използвате едновременно само една от връзките за видео - тази за компонентно видео или за S-Video - но никога и двете заедно. Ако изпратите сигнали и за двете, ще надделее S-Video. За да видите компонентното видеоизображение, трябва да прекъснете връзката на кабела за S-Video. Това обаче едва ли ще създаде проблеми на повечето потребители.
Етикети: USB , МОН , НАП , LCD , компютър , технология , проектор , монитор , cd , BI , дистанционно управление , projector , epson , проект , ИТ , C , видео , IT , мишка , СНЕ , БИ , EDI , BIS

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени