Red Hat Professional Server 7.1

Категория: Интернет
събота, 10 Февруари 2001 0:00ч

Във всеки сегмент на компютърната индустрия обикновено има един продукт, който може да довърши изречението “Няма да ви уволнят затова, че използвате...”. В областта на Linux този продукт е Red Hat.
За повечето хора извън общността на привържениците на програмите с открит първичен текст единствената система Linux е Red Hat Linux. В резултат от доминирането си, тази система като правило се придържа към високи стандарти. Във Version 7.1 Red Hat остава вярна на този стандарт и заслужава позицията си на нашия “Избор на редакторите”. Debian може и да е изборът на GNU поколението, а Mandrake - като лесна за работа настолна система, обаче за корпоративна среда Red Hat е най-безопасният залог.
Version 7.1 се предлага с изобилие от инструменти и софтуер. Предоставени са ядрото Linux 2.4, компилаторът GNU C Compiler (gcc) и всички инструменти за разработки на GNU, както и демони за всички основни Internet услуги. Поддържат се всички основни програмни езици. Освен това в Red Hat Deluxe Workstation са включени и някои комерсиални приложения, сред които Adobe Acrobat, Borland JBuilder, Developer Kit for Linux на IBM и Forte for Java и StarOffice на Sun.
Безпроблемното инсталиране на Red Hat е едно от най-изчистените от грешки сред всички дистрибуции на Linux. Основните проблеми при инсталиращите програми за Linux дори днес са създаването на дискови дялове, разпознаването на хардуера и инсталирането на софтуера. Red Hat 7.1 се справя с всички тези проблеми по чудесен начин.
Version 7.1 се предоставя с Disk Druid - собствената програма на Red Hat за създаване на дискови дялове. Тази програма предоставя четири схеми за създаване на дялове: за работна станция, за сървър, за ноутбуци и потребителска схема. При всяка схема, с изключение на потребителската, създаването на дискови дялове се извършва автоматично.
Red Hat действа с пълния спектър на поддържания от Linux хардуер, който се е разширил значително през изминалата година. Макар че би трябвало да е в сила за всички дистрибуции на Linux, това е фактор, който е позволил на Red Hat да изглади процеса на инсталиране.
Дистрибуциите на Linux обикновено предлагат огромно количество софтуер. Осъзнавайки факта, че това би могло да бъде объркващо за начинаещите в областта на операционните системи, Red Hat е комплектувала софтуера предварително въз основа на споменатите по-горе инсталационни профили. Разбира се, този списък от пакети може да бъде променен по желание на потребителя. Всички пакети са предназначени за Red Hat Package Manager, който помага на администраторите да инсталират, управляват и премахват програмите.
Макар че опитните администратори обикновено управляват Linux от командния ред, в Red Hat има няколко помощни програми, основани на графичния потребителски интерфейс (GUI) - например инструмента Linuxconf.
Документацията, както в печатна, така и в онлайн форма, поразява с добрия баланс между обема на детайлите и лекотата на възприемане от новите потребители.
Red Hat осигурява по подразбиране 30-дневна инсталационна поддръжка; освен това фирмата предоставя различни типове договори за поддръжка. Голяма част от усилията на Red Hat са съсредоточени върху Red Hat Network - абонаментна услуга за обновяване на софтуера на потребителската система с появата на нови версии. В дистрибуцията е включен пробен абонамент. Може да бъдат закупени допълнителни абонаменти само за 19.95 USD на месец.
Етикети: IBM , Sun , Adobe , LAN , софтуер , Java , МОН , интерфейс , СЕК , Linux , НАП , компютър , Borland , ATI , сървър , ядро , BI , debian , red hat , дистрибуции , схеми , стандарт , MAN , хардуер , програма , network , онлайн , работа , ИТ , developer , C , ЗОП , избор на редакторите , Internet , ИРМ , gnu , чат , IT , разпознаване , потребителски интерфейс , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени