Mandrake Linux ProSuite Edition 8.0

Категория: Интернет
събота, 10 Февруари 2001 0:00ч

Mandrake Linux ProSuite Edition 8.0 e kачествен и стабилен продукт, доказал, че е една от най-предразполагащите и интуитивни познати дистрибуции. Тя е основана на Red Hat и е най-добрият избор за начинаещите в работата с Linux, които не би трябвало да имат проблеми с изпълнението на приложения, компилирани за тази дистрибуция. Mandrake обаче не може да се сравнява с Red Hat или Caldera, когато работата опре до обхват на поддръжка. Благодарение преди всичко на естетически съображения това е дистрибуцията, най-подходяща за използване с настолни компютри или ноутбуци.
Разочароващите схематични инсталационни процедури, използващи текстови команди, често са една от първите причини да бъде отхвърлена Linux като жизнеспособна алтернатива на Windows. Инсталационният инструмент DrakX на Mandrake опровергава това възражение. Ясната, добре структурирана процедура от 15 стъпки ръководи потребителя, без да го кара да редактира конфигурационни файлове на ръка.
Подобно на повечето останали изпробвани дистрибуции Mandrake използва ядрото 2.4.3, KDE 2.1.1 и GNOME 1.4 (и Debian и Turbolinux използват весии на ядрото 2.2). Средствата за разработка и услугите от класа на сървърите като DNS, FTP и Web завършват този пълен пакет.
Сред множеството приложения и инструменти тази дистрибуция включва StarOffice и пощенския клиент Evolution на Ximian. Освен това Mandrake предоставя собствен набор от инструменти за конфигуриране като DrakConf, който ви дава възможност да променяте системните настройки, след като приключите инсталирането. DrakConf - едно приложение обвивка, което може да бъде оприличено на Control Panel на Microsoft Windows, съдържа цял куп малки инструменти и приложения.
Една от най-добрите характеристики на Mandrake е изборът на пакети - критична и все още обикновено неудобна стъпка от инсталирането, която тук е разделена на логически групи. На най-горното ниво имате две категории - работна станция и сървър. В рамките на тези категории пакетите са групирани по функции и потенциална роля за вашата система. Може да ги размесвате, докато постигнете тази комбинация, която отговаря на вашите нужди. Бяхме впечатлени и от автоматичното конфигуриране на принтерите от Mandrake, мрежовия съветник и инсталирането на комутируемата връзка.
С дистрибуцията се предлагат две прилично пълни ръководства. Ръководството за инсталиране и за потребителя води потребителите със слаби или никакви познания по Unix в процеса на инсталиране на Linux. По-сложните въпроси като защитата и подробното конфигуриране на системата се обхващат от втората книга.
Защитата на вашата система все още представлява стряскаща задача, обаче Mandrake улеснява тази задача с помощта на Bastille - пакет от инструменти за защита. Bastille дава възможност на потребителите да избират между три предварително конфигурирани нива на защита или, ако предпочитат, да извършат сами разширено потребителско конфигуриране на защитата. Възможните опции включват конфигуриране на защитната стена Chains, настройка на защитата на файловата система и на потребителите, влизането с пароли и отдалечения достъп, както и конфигуриране на услугите и демоните.
Mandrake Expert представлява добър пакет за поддръжка, който предлага безплатния форум между потребителите Community Support и MandrakeSoft Support - форум между потребители и специалисти, поддържан от персонала на Mandrake и заплащан по отделни конкретни случаи.
Етикети: web , Microsoft , сървъри , Windows , принтер , МОН , Linux , работна станция , сървър , ядро , BI , debian , red hat , turbolinux , дистрибуции , принтери , unix , microsoft windows , mandrake linux , MAN , файл , работа , ИТ , C , KDE , GNOME , задача , чат , защита , дарение , IT , форум , AST , БИ , EDI

Четете още:



Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...



Най-четени