Коледен подарък за ФМИ

Категория: Интернет
сряда, 10 Януари 2001 0:00ч

На 18 декември представители на Compaq и Microsoft, както и академични светила от Факултета по математика и информатика на СУ “Св. Климент Охридски”, официално откриха нов учебен център по информационни технологии във ФМИ в столицата. Лабораторията, предоставена безвъзмездно на факултета точно преди Коледа съвместно от двете водещи ИТ предприятия по линията на Frontline Partnership, представлява най-крупното от финансова гледна точка дарение, правено някога на Софийския университет.
В хода на предшествалата откриването пресконференция управляващият директор на Microsoft България Теодор Милев посочи, че целта на Microsoft е инвестиция в човешкия ресурс, която да се отрази положително върху цикъла на разработване и реализация на софтуер, да спомогне за редуциране на пиратството на програмни продукти и по този начин да окаже своето позитивно влияние върху приходите на държавата от данъци върху софтуер, част от които да бъдат реинвестирани обратно в учебното заведение.
От своя страна новият мениджър на Compaq за България Шимон Мастни изнесе презентация, акцентите при която бяха фокусирани върху неговото назначение, партньорството с Microsoft, конкретното дарение и включените в него хардуерни продукти. Относно новия ИТ инкубатор Мастни припомни, че стратегията на Compaq в глобален мащаб е свързана с тясно сътрудничество с правителствените кръгове и подчерта, че България не прави изключение в тази насока. “По този начин ние помагаме на бъдещите български ИТ експерти, които вече имат отлична репутация, да постигнат световен успех”, заяви Мастни във връзка с оборудвана от Compaq лаборатория.
След като ректорът на ФМИ проф. Йордан Митев изказа благодарност на дарителите както от името на факултета, така и от свое име, гостите бяха поканени да разгледат и самия учебен център.
Етикети: Microsoft , софтуер , разработване , МОН , IP , compaq , microsoft България , информатика , МВР , ФМИ , пиратство , хардуер , България , ИТ , C , ДСК , ИТ експерти , дарение , лаборатория , глоба , информационни технологии , конференция , партньорство

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени