Бързата реакция ще спаси компаниите от икономическата криза

Категория: Интернет
сряда, 10 Януари 2001 0:00ч

Идващите месеци на новата 2002 година безспорно ще се окажат критични за развитието на много области от информационните технологии. След терористичните атаки в Съединените щати от 11 септември тази година планирането на бизнеса за следващите две години се оказва най-малкото изключително трудно. Аналитиците от Gartner дават няколко сценария за развитието на хардуерния и софтуерния пазар в световен мащаб през следващата година с идея да помогнат за понижаване на пазарния риск при едно по-добро бизнеспланиране.
По отношение на софтуерния пазар в глобален аспект от Gartner не отчитат растеж за 2001 година, но предвиждат покачване с 4 процента за следващата година и с 8 за 2003. Стагнацията на световната икономика като цяло ще даде закономерно своето отражение най-вече върху растежа на пазара за нови софтуерни лицензии. Очаква се досегашни “горещи” и перспективни пазари да регистрират значително понижаване на интереса от страна на потребителите, сочат тенденциите от третото тримесечие на тази година. Перспективите за резултатите от последната четвърт на годината също не са особено оптимистични. Все пак Gartner предвижда за цялостния пазар на софтуерни продукти лек растеж за следващата година след сравнително “равната” 2001. Прогнозата на аналитиците се базира на оценка на настоящи събития, на промените в поведението на потребителите, както и на финансовите резултати на основните търговци на софтуерни продукти.
Етикети: риск , софтуер , пазари , Gartner , 11 септември , планиране , МВР , СЕП , хардуер , търг , ГИС , ИТ , лицензи , чат , глоба , софтуерни лицензи , ГИС , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени