За Intel 2002 ще започне с Pentium 4 Northwood!

Категория: Интернет
сряда, 10 Януари 2001 0:00ч

За първата пълна работна седмица през 2002 производителят на процесори планира обявяването на нов 2,2-гигахерцов Pentium 4. Дебютът на чипа с кодово наименование Northwood се очаква на 7 януари 2002, информират от Intel.
Пускането на Northwood ще съвпадне с въвеждането на чипсета i845, поддържащ DDR памет и известен на този етап под името Brookdale-D, което според корпоративните представители означава, че от 7 януари 2002 Intel вече ще предлага разнообразие от платформи с пълния обхват памети за P4, включително и поддръжка на RDRAM и SDRAM.
Новият процесор ще се произвежда по 0,13-микронната технология, което също е пряко свързано със скоростта на чипа и консумацията на енергия - първата се увеличава, докато втората намалява. Понастоящем 0,13 микрона е най-малкият размер за масовите продукти, но това далеч не е единственото преимущество на технологията. Първо, всяка подложка (самият кристал на чипа) е по-малка, следователно на една пластина могат да се поберат повече процесори. Освен това следващата година Intel планира да премине на пластини с диаметър 300 мм, което означава не само по-голям брой чипове на единица площ, но също така и увеличаване конкурентоспособността при производството на процесори.
Пускането на Northwood в качеството на следващ Pentium 4 процесор на 2,2 GHz ще укрепи водещата позиция на Intel по отношение скоростта на чиповете, смятат производителите. Тактовата честота при този CPU прогресивно ще се увеличава, допълват от компанията и като пряко доказателство припомнят демонстрацията на Northwood на 3,5 GHz през септември 2001 в хода на Intel Developer Forum.
Официалният дистрибутор на Intel у нас, фирма ASBIS България, информира, че заедно с Pentium 4 на 2,2 GHz ще бъде пусната и 2-гигахерцова версия на Northwood. Очаквайте я още през първите седмици на новата година. Засега не са известни подробности за цените, но продължавайте да следите www.asbis.bg за новини по темата.
Етикети: процесор , Intel , чип , МОН , процесори , технология , Pentium , cpu , чипсет , BI , pentium 4 , northwood , МВР , СЕП , България , ИТ , developer , C , памети , Asbis , ИРМ , DDR , BIS

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени