Конкуренция извън традиционната сфера на ИТ

Категория: Интернет
сряда, 10 Януари 2001 0:00ч

Как бихте обобщили десетте години зад гърба на Лирекс БГ?
Ако трябва да бъда кратък, бих казал, че за нас това беше едно успешно десетилетие. Компанията стартира през 1991 г. като дилър на Hewlett-Packard, занимаващ се с търговия с компютри. Днес Лирекс БГ е сред най-успешните системни интегратори в България. Извървяхме един наистина дълъг път. Нещата не се случиха изведнъж и от само себе си, а по-скоро като отговор на желанията и изискванията на нашите клиенти - ние разширихме и продължаваме да разширяваме портфолиото на предлаганите продукти, услуги и решения. Благодарение на това си развитие през 1996 започнахме да работим и със Cisco Systems. Постепенно предлаганата от нас продуктова гама се обогати, създадохме екипи от отлични специалисти, развихме структура от офиси и сервизни центрове в страната. Можем да се похвалим, че за всички продукти и решения, които предлагаме, имаме съответната сервизна и поддържаща структура в страната, която ни позволява при повикване да достигаме всяка точка от територията на България за не повече от 4 часа. И само като пример за качествата на нашите специалисти ще посоча, че сред нас има 6 MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer), 15 CCNA (Cisco Certified Network Administrator), 3 CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert), разполагаме и с над 100 сертификата от HP за поддръжка и продажба на техни продукти. Една неотдавнашна статистика показа, че специалистите в компанията са преминали сумарно повече от 4000 часа фирмено обучение в специализирани курсове на компаниите производители. В Лирекс БГ развихме и успешно въведохме Система за управление на качеството, която бе одобрена от Lloyd’s Register Quality Assurance в съответствие със стандартите ISO 9001:2000, EN ISO 9001:2000 и BS EN ISO 9001:2000. Сега освен с HP и Cisco работим с Microsoft по проекти за системна интеграция (ние сме Microsoft Certified Partner със статут на Solution Provider), с Avaya, Brand-Rex и AMP за структурни кабелни системи, с Loronix за IP базирани CCTV решения за видеонаблюдение с цифрово преобразуване на видеосигнали и съхраняване на видеоинформация в цифров вид, доставчик сме и на софтуерните продукти от Silanis Technology за електронен подпис, основаващ се на индивидуалния собственоръчно положен подпис.
Каква е вашата оценка за достиженията на Лирекс БГ конкретно в областта на комуникационните и мрежовите технологии за времето, през което вие сте отговарял за тази сфера от дейността на фирмата?
Приносът на Лирекс БГ за развитието на комуникациите у нас се основава на компетентността и качествата на нашите специалисти, както и на предлагането на решения от водещия световен производител на мрежови продукти Cisco Systems и на решения за управление на мрежи на HP. Струва ми се, че със специалисти като нашите и партньори като споменатите просто не съществува база за негативна оценка, но вие вероятно се интересувате и от практическата реализация на това сътрудничество. Всъщност аз съм описал някои от перипетиите около началото на отношенията ни с Cisco в предговора си към българското издание на книгата “Cisco - Историята на истинската суперсила в Интернет” от Дейвид Бънъл и Адам Брейт, издадена тази година от “Класика и Стил” с наше съдействие. Мога смело да заявя, че Лирекс БГ е изпълнила немалко големи проекти за бизнеса и държавната администрация в България и - което смятам за още по-важно - всички тези проекти са били успешни.Особено значимо за нас е да развиваме и непрестанно да повишаваме нивото на нашите технически екипи. В това отношение мога спокойно да отбележа, че разполагаме с едни от най-добрите специалисти в страната (все още само в Лирекс БГ работят CCIE - Cisco Certified Internetwork Experts), така че бих дал на постигнатото в моя ресор изключително висока оценка. Що се отнася до успешно реализираните проекти, ще спомена само мрежата на МВР по проекта за новите документи за самоличност, която е изградена и се поддържа от нас и чието състояние и качества мисля, че не се нуждаят от допълнителен коментар. В момента работим по подобен по мащаб проект на Министерство на финансите, чиято мрежа се намира в процес на инсталация.
Етикети: Интернет , Microsoft , видеонаблюдение , HP , мрежи , Cisco , LAN , софтуер , администрация , системна интеграция , IP , Лирекс БГ , TV , Лирекс , cisco certified , обучение , packard , МВР , ISO , стандарт , търг , проект , network , България , ИТ , система за управление , C , НАТО , Мрежата , Internet , сервиз , GIS , ИРМ , електронен подпис , дарение , IT , Microsoft Certified Partner , информация , кабелни системи , Министерство на финансите , Cisco Systems , БИ , СКАТ , Avaya

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени