Coca-Cola и IBM създават уникални цифрови архиви

Категория: Интернет
сряда, 10 Януари 2001 0:00ч

Внавечерието на Коледа представители на IBM и The Coca-Cola Company анонсираха, че предприятието - производител на най-популярната в света безалкохолна напитка, ще се възползва от възможностите на новаторска технология за управление на цифровите активи, разработена от компютърния гигант, за да създаде адекватен ресурс за управление на информацията в архивите си. Новата цифрова система на Coca-Cola за поддръжка на архива, представена под името Digital Archives, вкарва най-доброто от близо едновековната плеяда на корпоративните маркетингови и рекламни икони в глобална вътрешна мрежа и правейки това уникално по своя размер и многообразие съдържание достъпно за служителите на Coca-Cola, им позволява да ползват в систематизиран вид цялата въведена в системата информация за своите бъдещи проекти.
На настоящия етап направилите опит да разгърнат подобни всеобхватни системи за управление на цифровите си авоари медийни компании се броят на пръсти, а усилията им винаги са били съсредоточени преди всичко върху видеосъдържанието. Според представители на двете разработили архивите предприятия разглежданата нова система достига в перспектива значително по-далеч, тъй като комбинира отделни библиотеки с текст, неподвижни образи и видеоклипове и по този начин изгражда интегрирана цифрова библиотека на архивите. След това, вече в качеството на бизнесинструмент, така получената цялостна библиотека става достъпна за сътрудниците на Coca-Cola, работещи в над двеста страни.
Благодарение на способността си да оперира с огромно количество елементи, цифровият архив на Coca-Cola се явява общо направление за складиране, актуализация, управление и разсейване на въпросните исторически авоари, като всички изброени дейности се извършват онлайн. Системата подобрява комуникациите и условията за съвместна работа, като предоставя на потребителите мощен инструмент за онлайн проучвания, способен лесно да търси, организира, разпространява и споделя въведената в архивите историческа информация.
Новата система за цифрово управление понастоящем включва десетки хиляди видеоклипове и снимки, както и много от най-популярните рекламни попадения на Coca-Cola, заедно с важни вътрешни документи, съобщения за пресата, основополагащи за корпоративната политика изказвания и данни от ключови маркетингови кампании. Цифровизираните материали на Coca-Cola са организирани в рамките на три отделни библиотеки: галерия с образи, хранилище с документи и рекламна библиотека, а рекламните и маркетинговите материали на фирмата, циркулиращи в момента, биват автоматично складирани в цифрови формати и по този начин подготвяни за добавяне в бъдеще към корпоративния цифров архив.
В основата на дигиталното решение за нуждите на Coca-Cola са залегнали фирменият софтуерен продукт IBM Content Manager, както и разработените от Lotus решения Notes и Domino. Портфолиото Content Manager предоставя на корпоративната инфраструктура за управление на съдържанието възможности в области като съхранение, достъп и мениджмънт на пълната гама цифрова информация, генерирана в хода на електронната търговия. Решението Notes представлява интегрирана среда, която осигурява на потребителите по-бърз достъп и по-добри възможности за управление на разнообразни типове информация, включително електронна поща, базирана на Domino или Интернет, календар на уговорените срещи, персонални контакти и паметни бележки, както и достъп до Web страници и интранет приложения. Фамилията сървъри Domino от своя страна е мулти-
платформена основа за корпоративно сътрудничество и поддръжка на електронната търговия, способна да оперира с решения, обхващащи процесите от корпоративните служби за съобщения до Web базираните транзакции. Окончателният вариант на решението Digital Archives е продукт на съвместната работа на екип от проект-мениджъри, разработчици на приложения, Web дизайнери и системни интегратори в рамките на IBM Global Services, от една страна, и специалисти от Coca-Cola, от друга. В хода на този в основата си творчески процес според формулировката на IBM е била извлечена квинтесенцията от опита, продуктите и технологиите на енда от най-крупните в света компании за информационни технологии, за да се роди и да заработи в крайна сметка тази единствена по рода си система.
Етикети: Интернет , електронна поща , web , маркетинг , IBM , сървъри , софтуер , инфраструктура , проучвания , НАП , компютър , технология , сървър , поща , MAN , снимки , Lotus , търг , проект , онлайн , работа , ИТ , C , ИРМ , чат , дарение , IT , информация , видеоклип , глоба , информационни технологии , интранет , web дизайн , цифрова библиотека , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени