Виртуализацията е ключов елемент в днешния ИТ свят

Категория: Сторидж
Стефан Станчев
вторник, 5 Февруари 2008 17:45ч

От колко време сте на българския пазар?

Oт две години сме част от българския ИТ пазар като партньори на някои компании тук. България е обещаващ пазар. NetApp няма представителство в страната ви, като за момента не планираме да откриваме такова, но може би в по-далечно бъдеще наш офис тук ще бъде факт. В България работим активно с дистрибуторите ни Fujitsu Siemens Computers, както и с техните партньори. Имаме сериозни клиенти тук като SAP Labs и Renault България.

Какви решения предлага NetApp?

Повечето продукти, които предлагаме са базирани на Snapshot технологията за съхранение на данни. Ние имаме интегрирани решения за Oracle, SAP, Microsoft платформи, както и за всички известни и разпространени операционни системи – Linux, Windows, Solaris. Други наши продукти са свързани с Disaster Recovery процесите. Това са компоненти, които определят широкото портфолио на компанията ни. Предлагаме унифицирана архитектура за съхранение на данни за всякакви нива в бизнеса. Дейността ни е свързана със сторидж инфраструктурата не само на банки и телекомуникационни компании, но и на малки и средни предприятия. Имаме много клиенти от нишите на разработчиците на софтуер и фармацията, но това не означава, че сме се ограничили в определени области на бизнеса. Мога да обявя, че скоро компанията ще представи новия продукт за съхранение на данни, който ще бъде базиран на Snapshot технологията.

Какви са взаимоотношенията ви с други компании, предлагащи решения за виртуализация и съхранение на данни?

Първо искам да изтъкна, че виртуализацията е ключов елемент в развитието на съвременния ИТ свят. VMware са наши близки партньори на глобално ниво. Потвърждение за сериозните ни взаимоотношения е спонсорството ни на организираното от тях събитие Vмworld, като на тазгодишното издание на този форум, който ще се проведе в Кан, Франция, отново ще бъдем участници. Заедно с VMware участвахме в роудшоу за виртуализация през декември 2007 година и планираме и в бъдеще активно присъствие и подкрепа.
Етикети: операционни системи , виртуализация , Microsoft , VMwar , SAP , Oracle , SAS , Fujitsu Siemens , съхранение на данни , софтуер , пазари , дистрибутори , Windows , инфраструктура , Linux , Fujitsu , БАН , технология , NetApp , Fujitsu Siemens Computers , SAP Labs България , Siemens , Solaris , сторидж , VMware , архитектура , siemens computers , българския пазар , МВР , банки , телеком , Disaster Recovery , ИТ пазар , APS , България , ИТ , C , скам , IT , форум , глоба , спонсорство , AST , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени