ИТ инфраструктурата се ориентира към "облака"

Категория: Хардуер , UPS
it FORUM
вторник, 20 Ноември 2012 17:35ч

ИТ инфраструктурата се ориентира към

Tatu Valjakka, продуктов мениджър на Eaton Power Quality, за новите тенденции: Повечето облачни инфраструктури използват широко сървърна виртуализация — технология, позволяваща на един физически сървър да поддържа множество виртуални сървъри, всеки от които има своя операционна система и приложения. Наличните изчислителни и дискови ресурси на един или множество центрове за бази данни могат да се разпределят динамично, за да отговорят на променливите изисквания на приложенията. На практика се извършва същото количество работа, но с много по-малко неизползвани ресурси.


Облачните решения се използват за гъвкави инфраструктури с висока степен на автоматизация, които съответно са по-прости и евтини за управление. Потребителите могат да използват за достъп до мрежата устройства по свой избор, включително смартфони и таблети. Освен това публичните облачни решения освобождават компаниите от нуждата за големи предварителни инвестиции в хардуер и софтуер, тъй като те вече не изискват локални сървърни ресурси. Когато една компания не притежава сървърното пространство, тя може да регулира големината му в зависимост от промените в нуждите си. Повечето облачни решения позволяват на потребителите динамично да добавят или премахват процесорни или дискови ресурси и така да използват гъвкавостта, получена благодарение на виртуализацията. Виртуализацията променя начина, по който се използват центровете за бази данни.


Когато един дейта център е виртуализиран и се управлява отдалечено, а данните се съхраняват на по-малко сървъри от преди, компанията отчите по-ниски разходи за ток, охлаждане, инфраструктурата и поддръжка. "Виртуализацията подобрява достъпността и надеждността на системите, осигурявайки използваемост от високо ниво и толеранс към неизправности. Ако има прекъсвания при доставянето на услугата, възстановяването на системата ще бъде по-бързо, тъй като информацията може да се премести лесно на друг сървър — или дори в друг център за бази данни", обяснява Valjakka.


Повечето клауд инфраструктури представляват среди с изключително висока плътност и значително по-висок разход на енергия за всеки рак, отколкото стандартните центрове за данни. Софтуерните продукти Intelligent Power вече са съвместими с най-популярните платформи за виртуализация, включително VMware, Microsoft, RedHat и Xen. Софтуерните продукти Intelligent Power на Eaton, включително Intelligent Power Manager (IPM), служещ за наблюдение и управление на захранващи устройства, и Intelligent Power Protector (IPP), осигуряващ нормално спиране на UPS системи, вече поддържат напълно виртуализационните платформи vSphere vCenter на VMware и Virtual Machine Manager (SCVMM) на Microsoft.


Цялата статия можете да прочетете на itFIRUMbg.net


Етикети: инфраструктура , UPS , Eaton , непрекъсваемо захранване , облак , виртуални инфраструктури

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени