Ханс Лампрехт: „Уважаеми български CIO, вие вероятно плащате твърде много за сторидж във време на рецесия.”

Категория: Сторидж , Хардуер , SAN & NAS , бекъп , защита , управление & виртуализация
it FORUM
четвъртък, 1 Декември 2011 18:40ч

Ханс Лампрехт: „Уважаеми български CIO, вие вероятно плащате твърде много за сторидж във време на рецесия.”

Ако има област на ИТ средата, в която цената е критичен фактор, определящ стойността, тя е сториджът. Разбира се, по-ниската цена не трябва да е за сметка на надеждността и производителността, другите два важни члена на сторидж триумвирата. Но с непрекъснато растящите изисквания за капацитет, които не намаляват дори по време на тежка рецесия, ако не вземете предвид разходите за съхранение, ще платите много скъпо. Това е мнението на Ханс Лампрехт, мениджър продажби в NetApp.


"Сториджът на една организация самокуп дискове ли е?“ Разбира се, че не. Днес сториджът трябва да се проектира според предназначението му за постигане на ефективност и производителност. Той трябва да бъде виртуализиран. "Независимо дали работите в публичен или експериментирате с частен облак, или планирате някой от тях за в бъдеще, сториджът е област, която без съмнение е водеща при оползотворяването на ресурсите. Причината е проста - ако не го направите, ще се нуждаете от още капацитет и ще плащате твърде много за сторидж."


С това Лампрехт илюстрира изискването за съхранение на ниска цена и добавя още: "Всеки доставчик на услуги за съхранение трябва да има високоефективна инфраструктура, която стои зад тази услуга. Много, ако не и повечето, предлагат безплатни услуги с ограничен капацитет и функционалност. Ъпгрейдите, които предлагат допълнителен капацитет, често са на цени от няколко лева. Ако нямате инфраструктура с ниски разходи и висока ефективност, този бизнес модел е мъртъв."


Посочвайки факти за приходите и капацитетите, които илюстрират защо той смята, че българските CIO плащат твърде много за съхранение, Лампрехт казва, че заключението се налага от самосебе си. NetApp е класирана на шесто място от International Data Corporation по отношение на приходите. Но тя е класирана на второ място по отношение на капацитетите. "Това трябва да ви говори нещо много просто, но с дълбок смисъл - ние доставяме повече терабайти сторидж за лев, отколкото всеки друг конкурент. Да го кажем още по-директно - ако не инсталирате NetApp, за да се грижи за изискванията ви за съхранение, плащате твърде много."


Цялата статия можете да прочетете тук.


 


Етикети: виртуализация , инфраструктура , NetApp , Storage , ИТ мениджър , IT инфраструктура , облачна платформа , ИТ инфраструктура , Облачен сторидж , ИТ мениджъри , клауд компютинг , облачен компютинг , CIO , Лампрехт

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени