Genesys Distribution представи сторидж производителя Qnap

Категория: Сървъри , Сторидж
it FORUM
понеделник, 17 Май 2010 16:05ч

Genesys Distribution представи сторидж производителя Qnap
Дейл Чен, Qnap
Представяне на тайванската компания Qnap, производител бизнес и домашни сторидж сървъри, бе организирано от българския й партньор Genesys Distribution. Qnap е сравнително млад играч на пазара, създаден през 2004 г. Компанията е част от тайванския ICP Group и е сред демонстриращите най-голям ръст през последните години. През 2007 г. оборотът й е бил 10 млн. долара, през 2009-а – 50 млн., а за настоящата година очакванията са да достигне 150 млн. долара. По думите на Дейл Чен, мениджър на производителя за Централна и Източна Европа, бизнесът с мрежови системи за съхранение на данни формира 92% от продажбите му. Компанията разполага с екип от 80 развойни инженери, повечето от които са фокусирани върху софтуерните приложения, които вървят заедно с продуктите.

Освен NAS продукти Qnap предлага решения в още два сегмента. Първият са мрежовите видеорекордери (NVR), подходящи за нуждите на IP видеонаблюдението. По думите на Чен тези тези решения са тествани с всички известни марки камери, като на сайта на компанията е достъпна таблица с поддържаните камери и решения на различни проблеми. По данни на анализатора Frost & Sullivan продажбите на мрежовите видеорекордери ще нарастват средно с 55,7% годишно за периода 2007 до 2012 г. Вторият сегмент са мрежовите медийни плейъри (NMP), ориентирани най-вече към домашните клиенти.

Във връзка с нарастващия интерес към Qnap от Genesys Distribution планират създаване на сервизен център за продуктите на марката в България. В момента най-близкият такъв е в Холандия.
Етикети: сторидж , Genesys Distribution , QNAP , сторидж сървъри

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени