FUJITSU ETERNUS CS800: цялостна бекъп система

Категория: ИТ инфраструктура , Сторидж , Хардуер
Saga Technology
четвъртък, 12 Май 2016 14:43ч

FUJITSU ETERNUS CS800: цялостна бекъп система

Днес никоя компания не може да си позволи да има проблеми с нейните данни. Но и никоя компания не е застрахована от това данните да бъдат загубени, повредени и дори унищожени. Тогава спасението е в резервните копия – не само надеждно съхранени, но и бързо и лесно достъпни, за да възстановят както нарушените данни, така и нарушените процеси.

Очевидно редовният бекъп на данните е важна и често предизвикателна задача в ежедневието на всеки бизнес. Такова решение е задължително дори за фирмите, проектирали и внедрили системи с т.нар. висока наличност.

Като се има предвид рязкото нарастване на данните в съвременната среда, възникват и допълнителни въпроси. Колко време трябва да се пазят резервните копия или какво ще се случи, ако потрябват по-стари данни. Дали ще имаме достатъчно капацитет за съхранение на всички данни и колко ще ни струва? Ако данните се трупат бързо, ще можем ли да осигурим достатъчен прозорец за техния бекъп или той ще е само частичен? А ако едновременно трябва да архивираме две и повече места и се получи сблъсък?

 

Отговорът на тези въпроси се крие в използването на дисков вместо лентов сторидж, тъй като той е много по-бърз. За съжаление обаче е и по-скъп. Тук също има решение и то се нарича дедупликация – технология, която силно намалява количеството данни за бекъп и така позволява пълно и бързо архивиране.

Тези съвременни решения за бекъп и много повече се осигуряват от сторидж системата FUJITSU ETERNUS CS800. Тя представлява лесно и достъпно решение за клиентите, които следват стратегия за дисков бекъп с дедупликация. FUJITSU ETERNUS CS800 спестява до 95% от капацитета за съхранение, което драстично намалява цената на бекъп решението. Към това трябва да се добавят и характеристики като изключителна мащабируемост и висока производителност, както и поддръжката на много широк обхват от ИТ среди – не само настоящи, но и бъдещи.

ETERNUS CS800 е лесен за използване, с ефективен работен режим и с много по-добри резултати в дедупликацията от софтуерните решения, използващи стандартни дискови системи.

ETERNUS CS800 с Intel Xeon процесор е устройство за защита на данните, което консолидира различни решения за архивиране на данни с помощта на една дискова система, основана на интегрирана дедупликация. Като целево решение то обхваща 8-352 TB използваем капацитет и осигурява най-голяма производителност на архивиране, постигайки до 13 TB/ч в режим на конвенционални инлайн устройства, без да ограничава бекъп приложенията или да изисква допълнително инсталиране на софтуер.

„Ние спестихме около 50% от административните си разходи – казва Герд Нюланд, ръководител на център за данни в KRONES AG. – В старата среда с физически ленти седмичният разход бе три часа на предприятие. След като вече не ни трябва лентов сторидж и съответно не е необходима смяна на касети, етикетиране и пренавиване, тези разходи сега са намалени до един час и половина.“ Компанията KRONES използва ETERNUS High End и ETERNUS CS800 Systems.

Лесен за използвате бекъп сторидж с дедупликация

 

ETERNUS CS800 е система до ключ с дедупликация за дисков бекъп, която е сертифицирана за водещите приложения за резервиране. Устройството може да се инсталира само в три стъпки, благодарение на „умния съветник“. Освен лесното инсталиране и бързото пускане в действие то предлага и лесно управление, което позволява да го забравите веднага след пускането му в действие. Също толкова бързо и лесно се осъществяват и бекъпа, и възстановяването на даннте.

Спестявате пари, намалявате разходите, защитавате инвестициите си

ETERNUS CS800 предлага възможности за скалируемост, пропорционален модел на ценообразуване и справедливо лицензиране. Няма необявени разходи за отключване на допълнителни функционалности. Така можете да разширявате съвсем лесно и просто бекъп сториджа си, когато това е нужно. Необходимите инвестиции за по-голям капацитет или допълнителна функционалност са точно предвидими, което улеснява планирането.

Дедупликация от висок клас за достъпна висока производителност

Клиентите и тестовете доказват отличното съотношение между дедупликация и висока производителност. Интеграцията на системата със скоростния режим, поддържан от Veritas OST (хибридна дедупликация), NetBackup Accelerator, Accelerator за VMware, оптимизирания синтетичен пълен бекъп и други, допринася още повече за този факт. Отличната дедупликация позволява да смените неудобните тромави ленти с бързи дискове, тъй като пести капацитет, а оттам и инвестиционни средства. Това естествено намалява времето за резервиране и възстановяване, което може да е от критично значение за всеки бизнес.

Защита при бедствия чрез репликация

 

В ETERNUS CS800 е интегрирана автоматизирана дистанционна репликация на недублиращи се данни без допълнително увеличаване на цената. Тази технология предоставя увереност, че дори при бедствия вашите данни и особено критичните данни са защитени и възстановими. Тъй като репликацията е свързана с дедупликацията, изискваната честотна лента за изпращане на данните за възстановяване са силно снижени (изпращат се много по-малко данни), което от своя страна позволява защитата срещу бедствия да бъде разположена на места, които по-рано са били немислими поради големите разходи за свързаност. И още, автоматизираните процеси намаляват нуждите от администрация и повишават надеждността.

Опция за свързване на лентов сторидж

ETERNUS CS800 предлага интегрирана неизискваща лиценз възможност за свързване към лентов сторидж. Така определени данни от специфични приложения могат да се архивират директно от устройството към лентова библиотека. Тази безпроблемна интеграция помага да се извършва и дългосрочно архивиране на по-стари данни или такива с малка вероятност да бъдат потърсени. Това намалява цената на GB, където лентите все още държат рекорда.

Повече информация за ETERNUS CS800 можете да намерите на http://www.fujitsu.com/global/products/computing/storage/data-protection/cs800/

Fujitsu, тел.02 807 49 90,
факс
02 807 49 80,
еmail:
Bulgaria@ts.fujitsu.com
http://www.fujitsu.com/bg/
marketing.mk@ts.fujitsu.com

 


Етикети: Fujitsu , сторидж , бекъп , Eternus , дедубликация на данни , сторидж технологии , репликация

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени