ЕМС гради основите на облака със Cisco и VMware

Категория: Виртуализация , дейтацентрове
it FORUM
сряда, 21 Април 2010 16:14ч

Еволюцията е неминуем процес не само в природата, но и в информационните технологии. Според EMC тя е започнала с големите машини (мейнфрейм), преминава през епохите на клиент-сървър, уеб и стига засега до облака. Виртуализацията и дейтацентровете са в основата на облачния етап от развитието и именно там сторидж гигантът EMC насочва вниманието си, според представената на брифинг в София концепция на компанията. Еволюционните стъпки са продиктувани от нуждата от революционни резултати в услугите, поясни Йохан O’Донахю, старши консултант в EMC Executive Brief ing Centre, Ирландия. Ориентираният към услугите модел изисква автоматизация и стандартизация, както и ефективност на разходите. Виртуализацията на ресурсите в един дейтацентър може да намали оперативните разходи с 40-50%, според проучвания на EMC сред клиентите й.

Разбира се, днешните ИТ инфраструктури няма за един ден да се прехвърлят в облака, но безспорните предимства на обществените и частни облаци ще накарат ИТ мениджърите да последват новите технологични предизвикателства. Така те ще се отърват и от досадната рутинна дейност, за да се съсредоточат в стратегически задачи. Такива сигнали има вече и от страна на българските ИТ звена, които все по-силно се заемат с виртуализацията и се подготвят за следващата стъпка – услуги в облака, според Константин Стоилов, регионален мениджър за България на EMC.

EMC работи активно с VMware и Cisco под формата на коалицията Virtual Computing Environment (VCE), за да предоставят ИТ по нов начин чрез облачния пакет Vblock. Той включва модел за бързо разгръщане на виртуализирана инфраструктура.


Етикети: виртуализация , дейта център , дейтацентър , информационни технологии

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени