Ефективни корпоративни решения на DELL

Категория: Компютърни системи , Сървъри
Наско Атанасов
петък, 24 Април 2009 9:37ч

В отговор на икономическите трудности, с които се сблъскват големите и малките клиенти, Dell предложи днес революционно портфолио от продукти и услуги, създадени специално, за да помогнат на фирмите да работят по-ефективно по време на целия цикъл на експлоатация на ИТ и да получат максималното от най-ценните си ресурси: служители, време и средства. Съчетанието от иновативен софтуер и услуги със системите за съхранение на данни и сървърите от ново поколение предлага на клиентите технологични решения, специално ориентирани към намаляване на разходите и повишаване на ефективността.

„Работата в центровете за данни изисква цялостен подход, позволяващ намаляване на работните разходи по време на технологичния цикъл – независимо от това, дали става дума за хора, време или средства“, каза Мишел Бейли, вицепрезидент по „Тенденции при корпоративните платформи и центровете за данни“ в IDC. „Dell се концентрира върху начина на интегриране и съгласуване на корпоративните технологии в рамките на цялото си портфолио от продукти, за да помогне на компаниите да опростят ИТ инфраструктурата и да повишат качеството на управлението й“.

Новите сървъри PowerEdge и работните станции Precision от 11-о поколение, използващи новото поколение процесори Xeon на Intel, осигуряват на потребителите феноменална производителност, изключителни възможности за управление и енергетични характеристики, които им помагат да извлекат максимума от своите ИТ инфраструктури. Новото портфолио PowerEdge ще предложи оптимални възможности за виртуализация, управление на системите и удобство при използването, а PowerEdge R710 на Dell ще осигури най-добрата в бранша производителност на ват. Във всички нови сървъри PowerEdge от 11-о поколение е вграден новият контролер на жизнения цикъл (Dell Lifecycle Controller), който осигурява интегрирана възможност за управление от единна точка за достъп.

Архитектурата на блейд сървърите на Dell от серия M се отличава с 27% по-ниска стойност на закупуване и със 17% по-ниска обща цена на собственост в продължение на 5 години за една стойка в сравнение със c-Class на НР. Сървърът ImageDirect на Dell опростява прехвърлянията и управлението на образите при сървърите. Сега компаниите могат да създават и да управляват образи на сървърите, както и да поръчват фабричното им инсталиране, с което се премахва трудоемката ръчна настройка и се намалява времето за внедряване и времето за работа на ИТ персонала с до 45%. Dell ImageDirect позволява бързо стабилизиране на работата на новите сървъри чрез готови за внедряване оптимизирани конфигурации и намаляване на нежеланите отклонения от избраните състояния на конфигурацията по време на внедряването.

Новите работни станции тип „кула” Dell Precision T7500, T5500 и T3500 имат един от най-големите на пазара комплекти от сертификати на ISV (Независими производители на софтуер) и са разработени специално за решаване на технически задачи, за използване при различни медии, за създаване на развлечения и в сферата на биотехнологиите. Някои от конфигурациите на новите работни станции са получили сертификата Energy Star 5.0.

Dell отправя предизвикателство към фирмената рамка за управление на системи на HP чрез представянето на Dell Management Console (DMC), софтуерно решение на базата на Altiris от Symantec, предназначено за обединяване на управлението на системите в различните ИТ обкръжения чрез единна конзола. Базираният на стандарти отворен подход на Dell за управляемост включва тясно интегриране с решения за управление от световна класа. Подобно решение от HP изисква до 9 конзоли. DMC може да намали или отстрани ръчните процеси за управление на системи, като позволи на фирмите да икономисат време и пари, които да пренасочат към решаване на други стратегически технологични задачи.

Днес Dell представи и новите дискови масиви за съхранение EqualLogic PS6000, които предлагат на клиентите повишена производителност, разширени възможности за виртуализация и са още по-стойностни от предишните поколения. За да помогне на фирмите и организациите да запазят и разширят наличните си инвестиции, серията PS6000 се интегрира безпроблемно в съществуващите мрежи за съхранение на данни (SAN) EqualLogic, за да образува виртуализиран пул от ресурси за съхранение на данни. Dell представи и SAN Headquarters, централизиран информационен панел, който наблюдава ефективността и събитията при десетки групи дискови масиви от серия PS, като потенциалният капацитет на SAN може да надвиши 10 PB. SAN HeadQuarters се предлага безплатно на всеки клиент, който е закупил EqualLogic и има договор за техническа поддръжка.

Консултантските услуги Data Center Consulting повишават производителността на центровете за данни и намаляват разходите на клиентите – като намалява значително разходите за хардуер чрез виртуализация на сървърите и оптимизиране на съхранението/резервното архивиране на данни. Инструментите и технологиите на Dell осигуряват конкретни и измерими резултати за броени дни и седмици, а не за месеци и години.

Новите консултантски услуги за управление на системи Systems Management Consulting и инструментите повишават качеството на работата в центровете за данни – от инициализацията и поддръжката на сървърите до мониторинга на надеждността и управлението на нивото на обслужване чрез оттегляне на ресурси.


Директорите по ИТ и ръководителите на ИТ отделите на големите корпорации са принудени както никога досега да ограничават бюджетите си, като същевременно продължават да въвеждат иновации. Новото портфолио от продукти и услуги на Dell намалява разходите и сложността на центровете за данни благодарение на най-добрите в бранша възможности за виртуализация, вградените средства за управление и съхранение, които осигуряват феноменална производителност и изключителна стойност.

В реалността на сегашните икономически условия малкият и средният бизнес се нуждаят от лесни за управление и надеждни стойностни ИТ решения, за да запазят производителността и конкурентоспособността си. Предназначено за разрастващи се предприятия, новото портфолио от продукти и услуги на Dell може да помогне на клиентите лесно и ефективно да разширяват бизнеса си с помощта на надеждни, лесни за използване, сигурни и мащабируеми решения.

Клиентите от държавния сектор – от образованието до здравеопазването и държавното управление, се сблъскват с някои общи проблеми: необходимост от съкращаване на разходите при едновременно поддържане на все по-голяма сигурност, съответствие със законодателните норми и изискванията за опазване на околната среда. Портфолиото от отворени хардуерни и софтуерни продукти на Dell позволява на тези клиенти да интегрират безпроблемно и лесно технологии от няколко производители, така че да могат да обслужват по-добре своите клиенти при запазване на ниско ниво на разходите.


„С новите сървъри PowerEdge от 11-о поколение сме сигурни, че ще можем да постигнем изключително повишение на производителността в нашата работа благодарение на оптимизираните чрез виртуализация функции, което е особено важно за обкръжението ни от повече от 25 000 виртуални машини. Можем да намалим значително и работните си разходи благодарение на предлаганата ефективност, новата Dell Management Console и инструментите за управление на жизнения цикъл“, казва Патрик Пулвермюлер, управляващ директор на Host Europe GmbH.


„Една от ключовите бизнес стратегии на Emerson се състои в предоставянето на нашите клиенти на енергийно ефективни решения за центровете им за данни, като ние се стремим също така да направим нашите центрове възможно най-работоспособни и енергийно ефективни. Така че, когато пристъпихме към консолидация на центровете за данни на Emerson и планирахме нов съвременен център, ние извършихме изчерпателно търсене за блейд сървъри от следващо поколение, които осигуряват висока производителност, особено във виртуализирано обкръжение, и икономия на енергия. За това избрахме блейд сървъри PowerEdge на Dell от 11-о поколение“, споделя Стефан Хасел, вицепрезидент и директор по ИТ в Emerson (NYSE: EMR)


„Днешната икономическа реалност извежда на преден план икономията и ефективността на технологиите. Днес ние освобождаваме клиентите от фирмените технологии и услуги, както и от ИТ икономиката на вчерашния ден. Предлагайки блейд сървъри от ново поколение с вградени системи за управление или модулни услуги, ние показваме на клиентите пътя към съвременната ефективна фирма“, заявява Стив Шукенброк, президент на поделението за големи корпоративни клиенти на Dell.


„Цялата ценностна скала по отношение на предложенията за бизнес технологии претърпя промени. Не е необходимо повече фирмите да избират между удовлетворяването на растящите потребности от изчислителна мощност и запазването на ниско ниво на разходите. Новият комплект на Dell от сървъри, работни станции, масиви за съхранение, софтуер и услуги предлага всичко необходимо: мощни и ефективни инфраструктурни продукти на достъпна цена с инструменти за управлението им, без необходимост от ангажименти за скъпоструващи услуги“., смята Брад Андерсън, старши вицепрезидент на групата за корпоративни продукти на Dell.

Пол Бел, президент на Dell Public
„Клиентите от обществения сектор имат обща мисия – да обслужват гражданите. Необходима им е технология, която им позволява да удовлетворяват по-добре потребностите на студентите, пациентите и избирателите. Чрез прилагане на революционната технология от този комплект корпоративни продукти клиентите от обществения сектор могат да предлагат първокласно образование, медицинско обслужване и държавно управление чрез по-малък брой системи, намалено енергопотребление и опростено администриране“, заявява Пол Бел, президент на Dell Public.

Етикети: процесор , сигурност , виртуализация , иновации , HP , сървъри , блейд , мрежи , монитори , съхранение на данни , софтуер , Intel , инфраструктура , Dell , МОН , СЕК , НАП , процесори , технология , EDGE , сървър , работни станции , Образование , здравеопазването , архитектура , xeon , IDC , стандарт , MAN , хардуер , SAN , работа , ИТ , C , PowerEdge , ЕРП , ИРМ , архивиране , чат , дарение , dir , GM , NYSE , производителност , ERG , блейд сървър , инвестиции , ИТ отдели , БИ , EqualLogic , Energy Star 5.0 , Emerson , Dell Precision , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени