CES 2014 ще представи близкото бъдеще на шофирането

Категория: Автомобили , Електроника
Благой Благоев
четвъртък, 2 Януари 2014 9:57ч

CES 2014 ще представи близкото бъдеще на шофирането
Toyota ще покаже най-новата си концепция Fuel Cell Vehicle на CES, демонстрирайки своето развитие на зелена кола.

Сред очакваните автомобилни находки на CES за 2014 г. ще видим самоуправляващи се коли, превозни средства с алтернативни горива, както и свързаност в кабината. 


Автошоутата показват колите, идващи през следващата година, но CES ще покаже как ще шофираме до 2020 г. Автомобилопроизводители и доставчици участват на CES 2014, за да покажат най-новите си технологични концепции, предназначени да направят шофирането по-безопасно и по-лесно от всякога.


На CES 2013 Lexus и Audi направиха важни съобщения за усилията им да разработят автономни превозни средства. Въпреки че те още не са на пазара, Audi ще направи демонстрация на своите тестови автомобили на CES, която да покаже как бъдещият автомобил ще оставя пътниците си, а след това ще намира мястото за паркиране сам.


Ford също ще бъде на разположение, демонстрирайки технология, която ще доведе до автономни превозни средства. Нейни коли вече имат подобни характеристики като адаптивен круиз контрол и помощ за контрол върху платното. Технологиите за комуникации кола-към-кола и кола-към-инфраструктура, наречени V2X, са два важни градивни елемента за по-безопасни и автономни превозни средства. Ford ще направи демонстрация как V2X комуникацията може да сигнализира на водача за движение на друга кола, преди да е дори видима.


Mercedes-Benz обещава да демонстрира автономно шофиране в реалния свят, което може да се отнася до системата Steering Assist в новия модел S550. В бавен трафик тази кола е наистина близо до действтелно автономно шофиране вече внедрено в производството.


 


Новият S -Class е много близо до самостоятелно шофиране в бавен трафик


Delphi, един от най-големите доставчици на автомобилни стоки, също работи над автономни автомобилни технологии, така че ще се похвали с Tesla Model S, това, което нарича технологията "автопилот". Компанията откри лаборатория в Mountain View, Калифорния, за да бъде по-близо до технологични гиганти като Google и Apple, да не говорим за всички други високотехнологични новатори в т.нар Силиконова долина. По време на пресконференция в лабораторията, тя демонстрира сензорни технологии и компютърни програми, които ще се комбинират, за да разпознават хора и предмети около колата.


Toyota също ще бъде на CES, но изглежда е поела по друг курс. Компанията обещава да покаже редица електрически превозни средства, които най-вероятно ще включат Rav4 EV, пуснат по-рано тази година. Но в центъра на вниманието ще бъде новата Fuel Cell Vehicle Concept, както Toyota разкри по време на автомобилното изложение в Токио през ноември. Тези зелени технологии представляват друг начин, по който компютърните технологии и автомобилния сектор вървят ръка за ръка.


От осезаем интерес са разработките около свързаните коли, много от които ще видим на CES 2014. Автомобилопроизводителите са инвестирали в безопасното привеждане на услугите, от които сме свикнали да зависим, от нашите смартфони върху таблото на колата.


OnStar, свързана с GM, ще бъдат на разположение с новия Chevrolet Corvette, за да демонстрира своите най-нови задействани с данни функции и как те се интегрират в колата. Вероятно OnStar ще говори за това, което тя нарича App Shop, функция за вграждане в автомобили, позволяваща на собствениците им да избират приложения, които намират за полезни. По-рано през 2013 г. GM обяви, че OnStar ще започне реализиране на 4G връзки в нови модели, повишавайки използването на приложения в колата.


По време на неотдавнашното автошоу в Лос Анжелис Audi обяви, че ще включи връзка 4G в новия си модел A3. Ние очакваме да видим демонстрации на функциите за свързване на тази кола в Лас Вегас.


Mazda най-вероятно ще се похвали с новата си Mazda3. Това е най-новата итерация на компактен автомобил на Mazda с дисплей система на предното стъкло. На щанда на Mazda ще бъде и новият й партньор OpenCar, който ще покаже изцяло нова, изградена на отворени стандарти платформа за интеграция на приложения и свързаност на автомобили.


Доставчикът за автомобилната индустрия Visteon е на вълна футуристични табла, разчитащи на LCD екрани и прожекционна технология, и дори концепция за кокпит, който реагира на погледа и движенията на главата на водача. По отношение на свързаните коли Visteon ще покаже нов проект, за който казва, че включва автономни функции за шофиране. Visteon се хвали, че един от големите европейски автомобилни производители е свързан с проекта.


Етикети: Мерцедес , Тойота , автомобили , Ауди , автомобилни приложения , автопилот , Форд , Мазда

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени