Atos разкри кои са иновациите за четвъртата индустриална революция

Категория: ИТ бизнес
Saga Technology
петък, 20 Май 2016 15:06ч

Atos разкри кои са иновациите за четвъртата индустриална революция
Международният лидер в дигиталните услуги Atos, представи шестото издание на своя независим доклад за технологичните тенденции на пазара. Ascent Look Out събира на едно място наблюденията на над 200 експерти от различни географски области и индустрии, и предвижда еволюцията на бизнеса в дигиталната ера. Докладът прави задълбочен анализ на потребностите на компаниите и технологиите, които ще задвижват четвъртата индустриална революция през идните години.

Ascent Look Out прави цялостно „сканиране“ на реалността ни, която е изградена от непрекъснато променящи се социални, икономически и политически фактори. Именно те ще са в основата на драматични бъдещи промени в близо 80% от корпорациите.

Технологичният радар на Ascent Look Out позволява на компаниите да разберат кои са най-бързо навлизащите технологии на пазара, как биха им повлияли и какви действия трябва да предприемат. Цялостното проучване на 20 индустрии, направено от френската компания, разкрива стотици идеи и иновации, които ще правят възможен бъдещия прогрес.

Пример за това са „свързаните“ коли, които оказват благоприятно влияние за развитието не само на автомобилната индустрия. Благодарение на тях управлението на трафика в градовете и паркирането са значително улеснени. Друга област, която се възползва от съвременни върхови постижения, е здравеопазването. Здравните работници имат достъп до мощни високопроизводителни компютърни системи, които могат да предвидят появата на нови болести и правят по-ефективно третирането им чрез персонализирано дозиране на медикаментите. Веригата за доставки остава в историята. В близкото бъдеще чрез 3D принтерите всеки потребител сам ще създава необходимия си продукт, а инженерите ще могат да принтират елементи директно на своето работно място.

„Когнитивните изчислителни системи и роботиката са едни от отличаващите се иновации на бъдещето. Тези тенденции са ясно видими в Ascent Look Out. Надяваме се нашият доклад да помогне на клиентите ни да вземат все по-добре информирани стратегически решения, за да бъдат няколко крачки напред пред конкуренцията“ – каза Филипе Ваниер, съветник за глобалните технологии в Atos.

„За успешната дигитална трансформация е изключително важно да разбираме и ангажираме както нашите бизнес клиенти, така и крайните им потребители. Наблюдаваме една уникална еволюция едновременно при потребители и при корпорации. Цели екосистеми са изцяло преобразувани. В тази среда ние предлагаме на партньорите си начини и средства да развият максимално своите организации чрез претворяване на бизнес модела си. Това им дава възможност да спечелят по-голям пазарен дял, както и да намалят разходите си“, каза Патрик Адиба, изпълнителен вицепрезидент на компанията и изпълнителен директор, отговарящ за олимпийските игри и големи събития.

Целият доклад на Atos и снимки може да видите на следния линк: http://bit.ly/1T7Freb

Етикети: Atos , Ascent Look Out

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени