10-те най-необичайни изделия на CES 2015

Категория: Хардуер , Електроника
Благой Благоев
сряда, 7 Януари 2015 22:18ч

10-те най-необичайни изделия на CES 2015

Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас е мястото, където може да се видят най-новите телевизори, лаптопи, процесори, таблети, смартфони, фотоапарати. Но могат да се видят и по-нестандартни неща.

Ускорител на ходенето
Rollkers са допълнение към обикновените обувки. Устройството ще ви помогне да се придвижвате доста по-бързо из града. Използването им ще ви позволи да се движите с 11 км/час. Разработчикът уверява, че не е нужно потребителят да се учи как да се движи с тях, тъй като уникалната конструкция позволява използвнето им като при обикновен ход. Размерът на крака няма значение, тъй като е предвиден фиксатор. Засега не е определена цена, но създателите на устройството искат да го пуснат на пазара в края на 2015 година.

 

Слушалки за спане
Това изобретение решава фундаменталния проблем, с който рано или късно всеки се сблъсква – използването на слушалки в леглото. Ако легнете настрани, то слушалките се опират в ухото, създавайки дискомфорт. SleepPhones предлага да се сложи на главата тъкан, в която е скрита цялата електроника. Не става въпрос за висококачествен звук, но за гледане на филм, сериал или слушане на подкаст преди сън, това е отлично решение. Създателите искат 40 или 100 долара съответно за жична и безжична версия.

 

Умни педали
Все повече и повече, привидно познати и перфектно работещи неща, получават по-големи възможности. Научно-техническият прогрес показва, че няма граници до съвършенството - Connected Cycle се инсталират вместо обичайните педали и съдържат приемник GPS. Допълнителната функционалност дава възможност на потребителя да проследява маршрут, скорост, преодоляно разстояние, както е обичайно с GPS навигатор. Сред допълнителните функции е сигнализацията за движението на велосипеда, което трябва да помогне за предотвратяване на кражба на превозното средство с интелигентни педали. Захранването се осигурява от превръщането на кинетичната енергия по време на езда, което е голямо предимство в сравнение с класическите навигатори.

 

Джаджа за освобождаване от стреса
Компанията MyBrain Technologies е занесла на изложението каска с Bluetooth, която позволява да се измери колко спокоен е потребителят, като използва вграден EEG. Гаджетът е съчетан със смартфон, на който се извежда информацията. След прочитане на данните, Melomind създава музика, която се пуска от свързания смартфон и ви помага да се отпуснете и да намалите напрежението. Новото устройство ще се продава в края на 2015 г., но сега можете да направите предварителна заявка за $299.


Многофункционални настолни лампи
Прогнозираният бум в интернет на нещата все още не се е появил. Гаджетите, които могат да се свързват към интернет стават все повече, но нуждата им от достъп до мрежата все още в повечето случаи е под голям въпрос. Но обединяването на обикновени еднотипни изделия в едно устройство изглежда много привлекателно. Това е мотивирало и Sengled, която е създала настолни лампи с допълнителна функционалност. Техните лампи предлагат вградени Wi-Fi ретранслатори, камери или микрофони, които могат да бъдат използвани в непосредствена близост до тях, или от разстояние, например, за да следите, какво прави вашият домашен любимец, докато не сте вкъщи. Цените за лампите започват от $50.

 

Умен колан
В скоро време може да сме напълно облечени в интелигентни дрехи и „умни“ аксесоари: яке, слънчеви очила и дори пръстени са на разположение на клиентите, а сега дойде ред на коланите, и по-точно на катарамите. Belty от Emotia следи как се променя фигурата на потребителя през деня, въз основа на което сама отслабва или затяга колана. Изводите се правят въз основа на данните на потребителите в специализирано приложение и поставените от тях цели. Устройството е предназначено за хора с активен начин на живот и използва за контролирането редица вградени сензори. С този аксесоар няма да можете да пренебрегнете упражненията - по време на продължително заседяване катарамата препоръчва да се изправите и направите физически упражнения. Все още не е известно колко ще струва Belty.

 

Фотьойл за спортуване
Можете да направите тренировка, без да ставате от мястото си. Именно за това е разработен стола Tao Chair. Вградени сензори позволяват да се получава натоварването на различни мускулни групи, за което се използва специално приложение за мобилни устройства. Фотьойлът не може да замени пълноценна тренировка, но неговото използване ще помогне да се почувстват във форма, тези, които на работа прекарват много време седнали. Столът е все още прототип, но вече работи правилно, така че разработчиците се надяват да започнат масово производство в близко бъдеще.

 

Умна четка за зъби
Проследяването на физическата активност по време на движение, или по време на обучението е технология от миналия век. Вече ще можете да следите колко добре вие или вашето дете си миете зъбите. Vigilant Rainbow може да се свърже с телефона ви и да води отчет на честотата и качеството на почистване на зъбите. Като бонус, създателите са разработили няколко интерактивни игри, които трябва да разнообразят процеса на почистване на зъбите и да донесе състезателния дух в такъв привидно тривиален процес.

 

Необичаен манипулатор
Разработчиците продължават да измислят нови начини за взаимодействие с виртуалния свят. Сега има контролер, който се контролира единствено с крака. 3D Rudder ви позволява да се движите във виртуалния свят чрез наклон и завъртане. Също така има сензори, които в демо софтуера се използваха за приближаване и отдалечаване на обекти чрез преместване на теглото на палеца или петата. Въпреки наличието на прототип на изложението, устройството ще излезе на пазара през май на цена от $130.

 

Външна светкавица за селфи
За разлика от другите представени джаджи това устройство e от производител с голямо име – Lenovo. Устройството е външна светкавица, която се свързва с телефона ви чрез стандартния порт за слушалки и ви позволява да осветите с мек цвят лицето си в условия на ниска осветеност. Lenovo VIBE Xtension Selfie Flash сработва, когато на натискане, а вградената батерия е достатъчна за 100 светкавици. Не е чак толкова много, като се има предвид броят на селфитата, които потребителите трябва да направят, докато не получат най-добрата снимка на себе си и приятелите си.


Етикети: електроника , джаджи , гаджет , CES 2015

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени